U autobusu s mojom sestrom (2005)

RIDING THE BUS WITH MY SISTER (Originalni naziv)

drama biografski

Uspješna fotografkinja u sretnoj vezi nakon očeve smrti preuzima brigu o zaostaloj sestri

 
Režija: Anjelica Huston
Scenarij: Joyce Eliason, Rachel Simon
Uloge: Rosie O'Donnell, Andy MacDowell, Richard T. Jones, D. W. Moffett, ...

Filmografija

Ovaj izvrstan film o odnosu prema životu i životnoj radosti iz perspektive "normalnih" i "zaostalih", na mahove neopisivo smiješan, a na mahove dirljiv i potresan, snimljen je prema autobiografskoj priči Rachel Simon, a režirala ga je glumica i redateljica Anjelica Huston.

Za Beth (R. O'Donnell) svaki novi dan razlog je za radost. Ona ustaje, jede što želi i koliko želi, odijeva se i odlazi na vožnje gradskim autobusom. Osim njezinog dečka Jesseja (R. T. Jones), autobusi su njezina najveća radost. U autobusu rado razgovara sa svima, zafrkava se s djecom, pokazuje sliku svojega nećaka i nećakinje, djece svojega brata, koje obožava iako ih nikad nije vidjela.

Rachel Simon (A. MacDowell) uspješna je njujorška fotografkinja, ugledna i dobro plaćena. Ima sretnu vezu sa Samom (P. Crockett). Rachel i Beth su sestre. Od djetinjstva se Rachel morala brinuti o Beth: da ne jede zemlju i otrovne boje, da joj stavi drvenu kuhaču u usta kad ima epileptički napadaj, da dopusti da je Beth zagrli pred drugom djecom iako se srami svoje "drugačije" sestre. Beth nije sposobna za samostalan život, vezana je uz oca, koji živi u blizini, što joj daje sigurnost. No, kad otac umre od srčanog udara, Beth je neutješna, a Bethina socijalna radnica misli da bi se Rachel i Bobby morali brinuti o njoj dok se ne oporavi od očeve smrti. Oboje to odbiju. U New Yorku Rachel osjeća nemir i nezadovoljstvo što je ostavila sestru, vraća se i odluči ostati uz nju neko vrijeme...

U glavnim su ulogama izvrsne A. MacDowell i R. O'Donnell koja je tako uvjerljivo oživotvorila lik mentalno hendikepirane žene da se čini kao da je stvarna osoba.


Komentari (0)

Foto