Urota (1997)

CONSPIRACY THEORY (Originalni naziv)

triler drama romantika

M.Gibson kao taksist opsjednut teorijama o Vladinim urotama i lijepom ženom (J. Roberts)

 
Režija: Richard Donner
Scenarij: Brian Helgeland
Uloge: Mel Gibson, Julia Roberts, Patrick Stewart, Cylk Cozart, Stephen Kahan

Filmografija

Uspješan redatelj, dva slavna glumačka imena, zanimljiv zaplet, akcija, a kao rezultat dobar film. Mel Gibson je istinski izvrstan kao taksist opsjednut urotama i jednom lijepom ženom, tako da je on sam obavio veći dio posla. Ovo je peta suradnja između Gibsona i Donnera.

Jerry Fletcher (M. Gibson) pomalo je bizaran taksist u New Yorku, danonoćno opsjednut teorijama o Vladinim urotama. Među ostalim vjeruje da je NASA lansirala svoje letjelice kako bi izazvale potres koji će ubiti predsjednika za vrijeme posjeta Turskoj. Međutim, jedna od njegovih bezbrojnih i gotovo nevjerojatnih teorija pokazuje se istinitom, jer Jerry preko noći postaje meta Vladinih ljudi i izvjesnog dr. Jonasa (P. Stewart), koji ga pod svaku cijenu nastoje eliminirati.
Problem je u tome što je Jerry već poznat kao čovjek s opsesivnim problemima, pa mu ne vjeruje nitko osim Alice Sutton (J. Roberts). Alice radi u Ministarstvu pravosuđa gdje pokušava rasvijetliti ubojstvo svog oca koji je bio sudac.
Pomažući Jerryju, sasvim neočekivano, otkriva kako je upravo Jerry možda ključ rješenja za kojim traga, jer je posljednji vidio njezinog oca živog...
Film je 1998. godine osvojio nagradu ASCAP i nagradu "Blockbuster Entertainment". Redatelj filma ujedno je režirao i poznate "Gooniese".

Komentari (2)

Foto