Osmondi, pogled iza kulisa (2001)

INSIDE THE OSMONDS (Originalni naziv)

drama glazba biografski

Biografska priča o Osmondima jednoj od najdarovitijih glazbenih obitelji svih vremena

 
Režija: Neill Fearnley
Scenarij: Matt Dorff
Uloge: Bruce McGill, Veronica Cartwright, Patrick Levis, Joel Berti, Jason Knight...

Filmografija

Ovaj izvrstan biografsko-glazbeni film o najdarovitijoj glazbenoj obitelji Osmond zabilježio je najveće hitove, najvažnije nastupe i prijelomne trenutke njihove karijere, te međusobne odnose, pa i sukobe koje je, ma koliki bili, uvijek mirila činjenica da im je obitelj bila iznad svega, iznad slave i zarade. Zanimljivo je da su glumci izabrani za film neobično slični stvarnim Osmondima.

Godine 1958. četvorica braće Osmond, tri, pet, sedam i devet godina, imala su prvi nastup. Ta je godina početak duge glazbene karijere darovite obitelji Osmond, najprije četvorice, a kasnije, kad su dvojica najmlađih poodrasla, šestorice braće Osmond - Allan (J. Berti), Wayne (J. Knight), Merril (R. Kirkpatrick), Jay (M. Perlus), Donny (P. Levis), Jimmy (T. Blumas) - i sestre Marie (J. Stephens).

Kad su Olive (V. Cartwright) i George (B. McGill) Osmond dobili prvo dvoje djece, sinove Virla i Toma, pomirili su se kad su doznali da su obojica gluhi. Svi su im savjetovali da nemaju više djece, ali oni se nisu obazirali: dobili su još sedmero djece koja ne samo da nisu bila gluha nego su u povijesti glazbe zapamćeni kao jedna od najdarovitijih glazbenih obitelji svih vremena. Iako su njihovi osobni životi bili podređeni glazbi i nastupima, obitelj je uvijek bila na prvom mjestu: sve su dogovarali zajedno i odluke donosili jednoglasno. Kako su pripadali mormonskoj vjerskoj zajednici - nisu prakticirali seksualne odnose izvan braka, nisu uzimali drogu ni pili - i po tome su se razlikovali od većine glazbenika svoga vremena. Nerijetko su zbog svojih uvjerenja nailazili na porugu.

Njihov meteorski uspon dosegao je vrhunac sedamdesetih godina. Redale su se jedna za drugom zlatne ploče i nisu silazili s top-lista. Najslavnije su im godine od 1971. do 1976. Osmondi su 2008. godine proslavili pola stoljeća svoje glazbene karijere, što ih čini jednom od najdugovječnijih glazbenih skupina. Prodali su više od sto milijuna ploča.


Komentari (0)

Foto