Šora u 3 (1987)

THREE O' CLOCK HIGH (Originalni naziv)

komedija tinejdžerski

Priča o simpatičnom "šmokljanu" i njegovom suočenjeu s novopridošlim zloglasnim učenikom

 
Režija: Phil Joanou
Scenarij: Thomas E. Szollosi, Richard Christian Matheson
Uloge: Casey Siemaszko, Anne Ryan, Stacey Glick, Jonathan Wise, Richard Tyson, ...

Filmografija

"Three O'Clock High" parafrazira naslov i motiv ključnog dvoboja poput onoga u filmu "Točno u podne". I ovdje će se jedan autsajder morati suočiti s mnogo jačim i sposobnijim protivnikom. Iako je priča o simpatičnom "šmokljanu" ispričana s mnogo humora, gledatelj itekako proživljava mučnu dramu kroz koju Jerry prolazi, a kako svačije odrastanje podrazumijeva slične situacije, tako se svaki gledatelj može identificirati s Jerryjevim mukama.

Jerry Mitchell (Casey Siemaszko) srednjoškolski je štreber koji je dobio u zadatak za školske novine napisati članak o novom dječaku Buddyju Revellu (Richard Tyson). Prema glasinama koji se šire školom, Buddy je psihopat. Kada ga Jerry sasvim slučajno dotakne, ovaj ga izazove na tučnjavu na parkiralištu nakon nastave. Potpuno izbezumljen, Jerrry pokušava izbjeći batine koje ga čekaju.

Jednu od zaboravljenih i nepravedno zanemarenih komedija s kraja 80-tih, „Šora u 3“, režirao je Phil Joanou, koji je stvorio ime na glazbenim spotovima surađujući s U2 i Tomom Pettyjem, dok je na kinematografiji tj. poziciji kamera i svjetala radio Barry Sonnenfeld, koji se je kasnije proslavio radeći s braćom Cohen. I upravo ti široki kadrovi tj. pametno pozicioniranje kamera daju nam iznimno filmsko iskustvo, a film izgleda moderno i dvadesetak godina nakon snimanja. I glumačka ekipa odradila je sjajan posao. Casey Siemaszko i Richard Tyson izvrsni su u svojim ulogama. Čak je soundtrack izniman, a za to su zaslužni, ni manje, ni više, nego Tangerine Dream.

 


Komentari (0)

Foto