Policajci i obitelj... (1994)

Cops and Robbersons (Originalni naziv)

akcija komedija

U kući C. Chasea policija, na njegovo oduševljenje, postavlja bazu za tajno nadgledanje.

 
Režija: Michael Ritchie
Scenarij: Bernie Somers
Uloge: Chevy Chase, Jack Palance, Dianne Wiest, Robert Davi

Filmografija

Policajac Jake Stone (Jack Palance) otkrio je mafijaša Osborna (Robert Davi). Odlučan da riješi slučaj, preseli se k obitelji Robberson. Otac Norman (Chevy Chase) ovisnik je o policijskim serijama i namjerava iskoristiti sve tehnike borbe protiv zločina koje je vidio na televiziji da pomogne Jakeu. Mama Helen (Dianne Wiest) ne dopušta Jakeu da puši i psuje. Osamnaestogodišnja kći Cindy (Fay Masterson) zaljubila se u Jackova mladog partnera (David Barry Gray). Tinejdžer Kevin (Jason James Richter) ulaguje se Jacku, a petogodišnji Billy (Miko Hughes) previše je razigran. Pitanje je hoće li Jack

Norman Robberson (Chevy Chase) ljubitelj je starih TV-serija, a posebno onih u kojima su zvijezde policajci. Kada se pored obitelji Robberson doseli mafijaški ubojica (Robert Davi), policija u Normanovoj kući, na njegovo oduševljenje, postavlja bazu za tajno nadgledanje.

No Normanova supruga Helen (Dianne Wiest) ne dijeli ushit s entuzijastičnim suprugom; njoj se grubi policajac Jake (Jack Palance) nimalo ne sviđa, a posebice njegov rječnik koji ima velikog utjecaja na petnaestogodišnju kćer i petogodišnjeg sina. Uskoro policajci shvaćaju kako zadatak praćenja mafijaša neće biti jednostavan. Gospođa Robberson utjeruje dobro ponašanje, Norman im dodijava napamet naučenim dijalozima iz starih serija, kćer se zaljubila u Jakeovog partnera, a zaigrani sin se želi igrati vampira s Jakeom...

Nezaboravni Chevy Chase u ovoj je sjajnoj komediji još jednom podsjetio gledatelje na svoj talent. Priča o policijskoj zasjedi prepuna je duhovitosti koje uzrokuje kontakt neobične obitelji Robberson s policajcima koji samo žele obaviti svoj posao. Pored izvrsnog Chasea, uvijek zanimljive Dianne Wiest, tu je i simpatični Miko Hughes te karizmatična glumačka legenda Jack Palance ("Gradski kauboji", "Batman").

Redatelj filma, Michael Ritchie, snimio je također i cijenjenu dramu "Ubojstvo po narudžbi" te popularnu komediju "Fletch", jednu od najboljih komedija Chevyja Chasea.


Komentari (0)

Foto