Kapsula za spašavanje (1993)

LIFEPOD (Originalni naziv)

triler sf

Nakon nesreće svemirskog broda grupa preživjelih u svemirskoj kapsuli bori se za opstanak

 
Režija: Ron Silver
Scenarij: Pen Densham, Jay Roach, Alfred Hitchcock, ...
Uloge: Robert Loggia, Jessica Tuck, CCH Pounder, Stan Shaw, Adam Storke, ...

Filmografija

Film je režirao poznati glumac Ron Silver, koji u filmu tumači ulogu slijepca Termana. Bio je to njegov prvi redateljski posao, a nadahnut je poznatim ratnim trilerom Alfreda Hitchcocka Čamac za spašavanje (1944), što je istaknuto i na špici filma.

Godina je 2161., Badnjak. Luksuzni svemirski brod s dvije tisuće putnika i članova posade kreće se prema Zemlji. U trenutku kad počinje čestitanje, događa se nesreća: zbog oštećenja, brodu prijeti eksplozija. Ljudi u panici počinju hvatati mjesta u brodovima za spašavanje. No, samo jedan čamac za spašavanje uspije ostati čitav, a na njemu se nađe devet ljudi: četiri člana posade, jedna novinarka, politički zatvorenik, slijepac, bivši policajac, direktor tvrtke koja je vlasnik broda. Među njima ima i ranjenih.
Zalihe kisika, hrane, vode i lijekova su ograničene. Komunikacije ni sa jednim planetom ni bazom nemaju, mnogo svjetlosnih godina udaljeni su od Zemlje, jedina im je nada svemirska kapsula koja je njihova "poruka u boci", samo je problem u tome što je ocean kojim njihova boca putuje beskrajan. Zbog neizvjesnosti, napetost među preživjelima raste, a kad se otkrije da je eksplozija na brodu namjerno izazvana, postaju sumnjičavi jedni prema drugima, jer je jasno da je krivac među njima. Svatko je sumnjiv i svaki od njih mogao bi imati razloga. Stvar postaje još mnogo gora kad shvate da isti zločinac uništava i preživjele, jednog po jednog...

Komentari (0)

Foto