Buđenje (2011)

The Awakening (Originalni naziv)

triler horror

Mlada djevojka počinje sumnjati u vlastiti razum nakon susreta s neobjašnjivim pojavama

 
Režija: Nick Murphy
Scenarij: Stephen Volk, Nick Murphy
Uloge: Rebecca Hall, Dominic West, Imelda Staunton, Lucy Cohu

Filmografija

Godina je 1921. i nad Englesku su se nadvili crni oblaci. Ratni gubitci jako se osjećaju i među ljudima vlada tuga, nepovjerenje. Šire se priče o duhovima… u susret tim pričama izlazi mlada Florence Cathcart, djevojka koja koristi moderne metode kako bi otkrila istinu iz nadnaravnih pojava.

Radnja filma The Awakening odvija se 1921. godine, u Engleskoj nakon rata, kad su brojni ljudi, lišeni svega, utjehu tražili u spiritualizmu. Progonjena smrću zaručnika Florence Cathcart koristi metodologoiju i razumna objašnjenja ne bi li raskrinkala teorije o nadnaravnome. Kad joj ponude da posjeti školu u selu imena Rookwood da bi istražila navodna viđenja duha dječaka, osjeća da to mora prihvatiti.

Postavlja zamke, prikuplja znanstvene dokaze i postupno počinje otkrivati tajne i misterij pojavljivanja duha čini se ničim do nestašlukom. Florence je spremna otići, no naježi se kad osjeti prisutnost koja se protivi razumu. Jedan od ravnatelja škole, Robert Mallory , zabrinut je za nju. Prestrašena je i zbunjena, ali odlučna otkriti o čemu se radi...


Komentari (2)

Foto