Cateina ljubavna priča (2000)

CUPID AND CATE (Originalni naziv)

drama obiteljski romantika

Djevojka čiji život i posao svi iz bliske okoline podcjenjuju zaljubljuje se u odvjetnika

 
Režija: Brent Shields
Scenarij: Jennifer Miller, Ron Riley, Christina Bartolomeo
Uloge: Mary Louise Parker, Peter Gallagher, Philip Bosco, Joanna Going, Bebe Neuwirth

Filmografija

Film je snimljen prema romanu Christine Bartolomeo Cupid and Diana, režirao ga je Brent Shields (Magic of the Ordinary Days, Fallen Angel, Grace and Glory, The Locket), a bio je nominiran za nagradu Young Artist kao najbolji obiteljski TV film 2000. godine. Uz zanimljivu priču i odlične likove, najjači pečat filmu daje izvrsna Mary Louise Parker kao Cate.

Cate (M. L. Parker) je obrnuto od mezimice - ona je kći koju otac (P. Bosco) najviše kori, pa i prezire. Ne odobrava njezin posao - ona vodi trgovinu rabljene i vintage odjeće; ne sviđa mu se njezina svojeglavost, smatra da joj je vrijeme da napokon radi "ozbiljan" posao, uda se i ima djecu. Od svih četiriju sestara Cate je bila najprivrženija majci i najviše je ljuta na oca, jer misli da je majka postala alkoholičarka, a kasnije se i razboljela, njegovom krivicom. Ni posao joj ne ide najbolje, a nije najsretnija ni s čovjekom s kojim živi, Philipom, mladićem iz dobre kuće, čiji roditelji podcjenjuju Cate zbog običnog podrijetla i neuglednog posla. Iako se namjerava za njega udati, Cate je svjesna da je Philip mlak, prozaičan i mamin sin.

Na jednoj obiteljskoj proslavi, na kojoj je ona, kao i obično, predmet očevih pokuda, upozna odvjetnika svoje sestre, Harryja (P. Gallagher), koji je zgodan, zanimljiv, pametan i ona mu se očito sviđa. Za razliku od Philipa, Harry je zabavan i uzbudljiv i ma koliko se opirala, Cate se zaljubljuje, kao i Harry u nju.


Komentari (0)

Foto