Iza neprijateljskih linija (2001)

BEHIND ENEMY LINES (Originalni naziv)

akcija drama ratni

Leteći u zabranjenom području iznad Bosne srbi sruše avion vojnog pilota O. Wilsona

 
Režija: John Moore
Scenarij: Jim Thomas, John Thomas
Uloge: Owen Wilson, Gene Hackman, Gabriel Macht, Chalres Malik Whitfield, ...

Filmografija

U ratu je neke linije poželjno nikada ne prijeći, pogotovo one neprijateljske, iako je to ponekad jedina opcija. Owen Wilson i legendarni Gene Hackman u ovom će se uzbudljivom filmu, smještenom u ratom zahvaćenu Bosnu, naći upravo "Iza neprijateljskih linija".

Poručnik Chris Burnett (O. Wilson) vrhunski je ratni pilot koji više voli ratne operacije nego pasivno motrenje s nosača aviona smještenoga u Jadranskom moru za vrijeme rata u Bosni. Njegov pretpostavljeni, odlikovani heroj admiral Reigart (G. Hackman), smatra ga potencijalnom nevoljom i šalje ga, zajedno s pilotom Stackhouseom (G. Macht), na božićnu izviđačku misiju.
Leteći u zabranjenom području iznad Bosne, oni snime nešto što svijet ne bi smio doznati: kretanje srpskih trupa, što je izravno kršenje mirovnog dogovora, i veliku masovnu grobnicu. Srbi sruše njihov avion i Burnett i Stackhouse ostaju zarobljeni iza neprijateljskih linija. Reigart je pod političkim pritiskom, jer su u tijeku mirovni pregovori, pred njim je izbor između karijere i savjesti: spasiti svoje ljude ili zadržati položaj.

Komentari (15)

Foto