Čarolija običnih dana (2004)

MAGIC OF THE ORDINARY DAYS (Originalni naziv)

drama romantika

Mladu obrazovanu i trudnu kći otac prisili na dogovoreni brak s dobroćudnim farmerom

 
Režija: Brent Shields
Scenarij: Camille Thomasson, Ann Howard Creel
Uloge: Keri Russell, Skeet Ulrich, Mare Winningham, Jane McGregor, Tania Gunadi, ...

Filmografija

Ovaj lijep, zanimljiv i dirljiv film o ljubavi i povjerenju snimljen je prema romanu Ann Howard Creel, a režirao ga je iskusni televizijski redatelj golemog opusa (Fallen Angel, The Locket).

Godina je 1944., Colorado. Olivia (K. Russell), pastorova kći, ostala je trudna s mladićem kojega je voljela. No, on je vojnik, negdje je na bojištu i ne javlja se. Otac prisili Livvy da se uda za nepoznatog farmera (S. Ulrich), koji ju je spreman uzeti za ženu, iako je nikad nije vidio. Zbog trudnoće i očeve naredbe, ona prekida školovanje i odlazi na farmu budućega muža. Prvi susret prošao je nespretno, no ni Ray i Olivia ne odustaju od plana. Vjenčanje je prošlo bez buke, a miran život nastavio se i nakon vjenčanja. Iako je Ray blag, ugodan i pažljiv, a radnice na farmi misle i da je zgodan, Olivia je utučena, ne samo zato što živi s čovjekom kojega ne voli, nego i zato što od Edwarda nema ni glasa, što je grad zamijenila farmom, a studij životom sa seljacima koji jedva znaju što je knjiga. Njezina sestra Abby (J. McGregor) nagovara je da, sad kad je vjenčana, napusti Raya, jer otac više neće moći prigovarati - više nije nevjenčana...

Izvrsna produkcija, scenografija i kostimi, zanimljiva priča i izvrsna glumačka ekipa zapaženi su i nagrađeni na više televizijskih i filmskih festivala, a film je osvojio i nagradu Camie, za likove i etičnost u zabavnim programima. Tu su nagradu podijelili producent, redatelj, scenaristica i autorica romana, te troje glavnih glumaca, Russell, Ulrich i Winningham.


Komentari (0)

Foto