petak, 22.01.2021 21:25

Osumnjičeni (2011)

Person of Interest (Originalni naziv)

kriminalistički

Bivšeg operativca CIA-e unajmio je tajanstveni milijarder da zaustavi kriminalce

sez.1 ep.12Reese se konačno odluči sastati s detektivkom Carterom a zauzvrat što pomaže njemu i Finchu, dobije mali uvid u ono što njih dvojica rade. Reese vodi  istragu o odvjetnici Andrei Gutierrez (April Hernandez-Castillo), koja se specijalizirala za tužbe protiv države New York, braneći osuđenike koji tvrde da su pogrešno zatvoreni. Reese i Finch vjeruju da će prijetnja Andrei biti povezana s njezinim najnovijim klijentom, Terrenceom Kingom (Curtiss Cook). Naime, Kingov socijalni radnik, Dominic Galuska (Vito D'Ambrosio), nakon što pošalje optužene u zatvor, profitira od smještanja njihove djece pod nečiju skrb.
 
Režija: Richard J. Lewis, Chris Fisher, Jeffrey G. Hunt...
Scenarij: Jonathan Nolan, Sean Hennen, Michael Sopczynski...
Uloge: Jim Caviezel, Michael Emerson, Taraji P. Henson, Kevin Chapman, Amy Acker...

Filmografija

Genijalni milijarder napravio je softver koji može predvidjeti terorističke napade. Nailazi na neshvaćanje vladajućih te uz pomoć bivšeg agenta CIA-e odluči uzeti stvar u svoje ruke.

Za Johna Reesa, bivšeg agenta CIA-e vjeruje se da je mrtav. Pod lažnim identitetom on živi na rubu propasti na ulicama New Yorka, utapajući tugu u alkoholu. Kada upozna genijalnog Harolda Fincha, povučenog milijardera koji se bavi softverskim inženjeringom, njegov život krene u potpuno novom smjeru. Naime, Finch je napravio softver za vladu čija je svrha zaštiti naciju predviđajući terorističke napade. Nakon što vlada ne shvati koja je uistinu vrijednost tog softvera Finch daje ostavku, hakira softver i preuzima pravdu u svoje ruke. U tome će mu pomoći i John Reese.

Komentari (10)

Foto