Sva lica Tare (2009)

United States of Tara (Originalni naziv)

komedija

Uđite u neobičan svijet žene čijem tijelom caruje čak pet različtih ličnosti

 
Režija: Craig Gillespie, Craig Zisk
Scenarij: Diablo Cody
Uloge: Toni Collette, John Corbett, Rosemarie DeWitt, Keir Gilchrist, Patton Oswalt

Filmografija

Tara uspješno žonglira ulogama poslovne žene, supruge, majke i sestre. Barem do onog trenutka kada njezino tijelo preuzme jedan od njenih mnogih, potpuno različitih alter-ega, zbog čega u njezinom domu nikada neće biti dosadno!

Tara Gregson (Toni Collette), brižna supruga i majka dvoje djece, boluje od disocijativnog poremećaja višestruke ličnosti i nitko nikada ne zna koja će se od njenih pomalo sramotnih i ekscentričnih ličnosti pojaviti, u pravilu, u najneprikladnijem mogućem određenom trenutku. Obzirom da je prestala piti lijekove, kad god je pod stresom ili je 'peru' jaki emotivni osjećaji koje ne može savladati,Tara će se u tren oka pretvoriti u jednu od svoje, zasad četiri, alternativne osobnosti – divlju i zavodljivu tinejdžericu T., kućanicu Alice, glasnog veterana Vijetnamskog rata Bucka, ili vrlo destruktivnog, ali tajnovitog Gimmea.

Da bi stvar bila neobičnija, Tara se ujedno mora brinuti i o pomalo disfunkcionalnoj obitelji, o suprugu Maxu (John Corbett) koji je bezuvjetno voli i podržava sve njene osobnosti, iako nikada ne zna tko će ga dočekati kod kuće, o sestri Charmaine (Rosemarie DeWitt), koja se slaže samo s jednom njenom ličnosti i u stalnoj je potrazi za 'onim pravim', te klincima, čije se reakcije na mamina stanja kreću od zabrinutosti sina Marshalla (Keir Gilchrist), do otvorenog bunta starije kćeri Kate (Brie Larson), koja je, i ovako i onako, pomalo divlja.


Komentari (1)

Foto