Još bolji blues (1990)

Mo' Better Blues (Originalni naziv)

drama glazba

Talentirani jazz trubač pokušava izaći na kraj sa privatnim i poslovnim problemima

 
Režija: Spike Lee
Scenarij: Spike Lee
Uloge: Denzel Washington, Spike Lee, Wesley Snipes, Giancarlo Esposito

Filmografija

Bleek Gilliam (Denzel Washington), daroviti i egocentrični jazz trubač, u velikim je problemima: njegov kvintet muče unutarnja suparništva, njegov menadžer i prijatelj duguje novac kladioničaru, a sam Bleek rastrzan je između dviju žena.

Daroviti i egocentrični jazz trubač Bleek Gilliam (Denzel Washington) polako postaje svjestan ispraznosti svog života. Bleek je vođa jazz kvinteta u klubu "Beneath the Underground" koji čini i razmetljivi saksofonist Shadow Henderson (Wesley Snipes). Iako Shadow solira nešto više nego što bi trebao, Bleekov život čini se sasvim u redu. No, problemi se ubrzo pojave kad postane prinuđen donijeti odluke vezane za najboljeg prijatelja Gianta (Spike Lee) te vlastitih veza s dvjema ženama.

Giant, Bleekov menadžer i stari prijatelj, ovisnik je o kockanju i dosta često izvlači deblji kraj od grubijana koji od njega utjeruju dugove. Bleek je jedini u kvintetu koji ga želi zadržati kao menadžera. Trubačevi problemi sa ženama odnose se na izbor između dviju djevojaka koje su zaljubljene u njega.


Komentari (0)

Foto