Čarobnjak (1989)

THE WIZARD (Originalni naziv)

komedija dječji film ceste

Dječak i njegov mlađi autistični brat kreću na veliko natjecanje u igranju videoigrica

 
Režija: Todd Holland
Scenarij: David Chisholm
Uloge: Fred Savage, Luke Edwards, Jenny Lewis, Beau Bridges, Christian Slater, ...

Filmografija

Todd Holland prvenstveno je poznat kao redatelj televizijskih formata i to prije svega humorističnih serija poput "Malcoma u sredini“ ili "The Larry Sanders Showa“ iz sredine 90-tih. "Čarobnjak“ je prvenstveno dječji film ili, ako baš želite, obiteljski, ali i svojevrsni dječji film ceste, koji će nas povesti u nostalgičnu avanturu u vrijeme kada je Ninetendo bio na samom početku stvaranja, a njihove igrice revolucionarno otkriće.

Braća Corey (Fred Savage) i Jimmy Woods (Luke Edwards) razdvojeni su nakon rastave braka svojih roditelja. Jimmy je autistični i emocionalno nestabilan dječak koji ima problema od malena, a život kakav trenutno živi ne čini mu dobro. Jednog dana Corey otkrije da Jimmy ima talent za igranje videoigrica, štoviše, jedan je od najboljih koje je ikada vidio. Na drugom kraju Amerike održava se veliko natjecanje u igranju videoigrica pa braća, zajedno s Haley (Jenny Lewis), kreću na put u Kaliforniju.

Glavna uloga pripala je dječjoj zvijezdi Fredu Savageu, koji i danas uspješno gura svoju glumačku karijeru, baš kao i Luke Edwards. Rola Savageove simpatije pripala je Jenny Lewis, a uloge tate i očuha poznatima Beauu Bridgesu i Christianu Slateru.


Komentari (0)

Foto