Zaljubljena Lily (1984)

LILY IN LOVE (Originalni naziv)

komedija

Narcisoidni ostarjeli glumac pokušava dobiti ulogu u filmu prema scenariju svoje žene

 
Režija: Lily in Love
Scenarij: Frank Cucci, Ferenco Molnara
Uloge: Christopher Plummer, Maggie Smith, Elke Sommer, Adolph Green

Filmografija

Film je snimljen prema drami A testor, mađarskog pisca i glumca Ferenca Molnara (1878-1952), a režirao ga je Karoly Makk (Budimpešta, 1922.), ugledni je mađarski redatelj, dobitnik nagrade za životno djelo, te nagrada FIPRESCI, Karlovy Vary, Golden Gate, OCIC i drugih. Uz to, četiri je puta bio nominiran za Zatnu palmu, i to za filmove Szerelem, Macskajatek, Egy erkolcsos ejszaka i Az utolso kezirat, a njegov film Gambler (1997) u Bruxellesu je osvojio nagradu za najbolji europski film.

Fitz Wynn (C. Plummer) zaljubljen je u sebe kako i priliči uspješnom kazališnom i filmskom glumcu, pa mu izvrsno leže uloge narcisoidnih junaka kakve za njega piše njegova žena Lily (M. Smith), poznata scenaristica. Ali, iako on misli da je uvijek jednako briljantan, Lily i njihov agent Jerry (A. Green) misle kako je dva posljednja filma upropastio. I zato, dok on očekuje da će i najnovija uloga biti njegova, koja je kao stvorena za njega, tim više što je Lilyn najnoviji scenarij najbolji do sada, Lily i Jerry traže mlađeg glumca. Čvrsto su odlučili da ovaj put ne popuste Fitzovom egoističnom sebeljublju.

I koliko god je Fitz uporan, toliko su Lily i Jerry odlučni. Danima pregledaju desetke fotografija mlađih glumaca i nijedan nije idealan, no to Fitzu da odličnu zamisao - ta nije badava prvorazredan glumac...

Uz lady američkog kazališta, Maggie Smith, i Christophera Plummera, ulogu privlačne glumice Alicie igra njemačka glumica Elke Sommer, jedan od veličanstvenih filmskih seks-idola sedamdesetih i osamdesetih godina.


Komentari (0)

Foto