Policajac Manijak 2 (1990)

MANIAC COP 2 (Originalni naziv)

akcija triler horror

Nakon niza monstruoznih ubojstava detektiv počinje vjerovati u priču o zombi-policajcu

 
Režija: William Lustig
Scenarij: Larry Cohen
Uloge: Robert Davi, Claudia Christian, Robert Z´Dar, Michael Lener, ...

Filmografija

Nastavak akcijskog horor trilera "Policajac Manijak", realiziran dvije godine nakon izvornog filma, opet u režiji iskusnog Williama Lustiga (Maniac, Vigilante, Hit List, Relentless, Far Out Man, The Expert, Uncle Sam) i prema scenariju cijenjenog producenta i scenarista Larryja Cohena (Živo je, Ja, porota, Q-krilata zmija, Povratak u Salem´s Lot, Volim te do smrti, Đavolji odvjetnik, TV serije Bjegunac, Kolumbo, Newyorški plavci), ostvarenje je znatno superiornije izvorniku.

Nakon što tijekom jedne akcije uspiju iznenaditi i u more baciti okrutnog ubojicu, policajac Jack Forrest (B. Campbell) i njegova kolegica Teresa Mallory (L. Landon) zaključe da je zločinac protiv kojeg su se borili zombi-policajac Matt Cordell (R. Z´Dar), čovjek koji je već jednom New Yorkom sijao smrt, a koji je ubijen tijekom odsluženja zatvorske kazne dvije godine ranije. O svojim zaključcima obavijeste svog šefa, detektiva Seana McKinneya (R. Davi), koji Jacka i Teresu uputi na razgovor s psihijatricom Susan Riley (C. Christian). Shvativši da Susan ne vjeruje u njihovu priču o Cordellu, Jack i Teresa ne slute da će ih već iste večeri napasti zombi-policajac. Teresa je ubijena, a Susan odluči o zločinu porazgovarati sa Seanom koji nakon još žrtava ipak povjeruje u priču i zombi-policajca...

Autori konvencionalan i dramaturški nedorađen zaplet nastavka obogaćuju intrigantnim podtekstom, crnim humorom i nizom ironičnih, bizarnih, makabričnih, tipično coenovskih detalja i posveta. Premda je krajem osamdesetih odustao od aktivnog bavljenja režijom i posvetio se pisanju scenarija, Larry Cohen među filmofilima i danas uživa kultni status jednog od najzanimljivijih nezavisnih filmaša iz kasnih 70-ih i ranih 80-ih godina, ponajviše zahvaljujući inventivnom hororu "Živo je" i njegovom nastavku "Q-krilata zmija".

U glavnoj ulozi je R. Davi (The Goonies, Umri muški, Dozvola za ubojstvo, Predator 2, Showgirls, serije Dinastija, Profiler), a njegovi su partneri C. Christian (Priča o dvije sestre, Lud za tobom, Shrek 2, serije Dallas, Sokolov greben, Mike Hammer, Zakon u Los Angelesu ) i M. Lerner (Kandidat, Poštar uvijek zvoni dvaput, Harlemske noći, Put za Welville, Godzilla, Moj najdraži marsovac, 29 palmi, serije Starsky i Hutch, Hill Street Blues, Zakon i red: Odjel za žrtve), za sporednu ulogu u drami "Barton Fink" braće Coen 1992. nominiran za Oscara. Također, u sporednoj se ulozi pojavljuje B. Campbell (serijal Zla smrt, Darkman, Congo, Bijeg iz Los Angelesa, Spider-Man, Spider-Man 2), protagonist izvornog "Policajca manijaka" i stalni suradnik glasovitog Sama Raimija.


Komentari (0)

Foto