Nijanse ljubavi (2010)

Rosamunde Pilcher's Shades Of Love / This September (Originalni naziv)

drama romantika

Istražujući porijeklo mlade djevojke iz stare i ugledne obitelji biznismen otkriva dugo čuvanu tajnu

 
Režija: Giles Foster
Scenarij: Matthew Thomas
Uloge: Charles Dance, Eleonore Weisgerber, Rebecca Night, Liam Evans-Ford, ...

Filmografija

Serija je snimljena prema djelima Rosamunde Pilcher poznatoj spisateljici ljubavnih romana, tiskanih u više od 30 milijuna primjeraka

Balnaird House, jedno od najotmjenijih imanja u škotskim planinama, dom je stare i ugledne obitelji Aird. No ta obitelj krije mračnu tajnu... Kada američki biznismen Conrad Tucker ugleda u časopisu fotografiju Laure Aird, najmlađe kćeri obitelji Aird, naglo se vraća u prošlost... Je li moguće da je Laura plod njegove veze s lijepom Virginijom Aird? On se zaklinje da će saznati istinu. U međuvremenu, Laura za vrijeme studija na Oxfordu upoznaje lijepog mladića Guya i zaljubi se u njega.
Conradovo istraživanje odvodi ga do obitelji Balmerino, dugogodišnjih prijatelja i susjeda obitelji Aird. Archie i Isobel Balmerino sretni su jer su obnovili svoj dom, ali i zbog toga što se njihov sin Hamish vratio s dugog putovanja pa planiraju prirediti tradicionalni rujanski bal. U Međuvremenu Laura i Guy pridružuju se slavlju zaruka Henryja i Emily. Oni ne slute da su im to posljednji sretni trenuci prije nego što im sudbina zada strašan udarac. Laurin dečko Guy poginuo je u strašnoj nesreći, a Laura se potpuno povukla iz društva. Poput svih ostalih i Hamish Balmerino zabrinut je za nesretnu mladu ženu. Čak ni rujanski bal koji priređuje obitelj Blamerino ne može razveseliti Lauru. Duboko razočaran zbog odluke koju je njegov otac donio u vezi Noela, Henry pomaže svojoj sestri Alexi u tvrtki za catering. Brat i sestra nemaju pojma da Noel već dugo vara Alexu s njezinom najboljom prijateljicom Lucillom Balmerino. Sve se gotovo otkrije kada Lucilla na jednom od njihovih sastanaka izgubi dragocjenu ogrlicu. A saznat će se i još jedna tajna koja je bila skrivena mnogo godina. Potresena Conradovom smrću, Virginia odluči reći Lauri istinu o njezinom podrijetlu, no ima li Laura dovoljno snage da podnese te vijesti? U posljednji trenutak Hamish je uspijeva nagovoriti da dođe na bal obitelji Balmerino. No nakon te večeri za te dvije obitelji više ništa neće biti isto... ------------------------- ROSAMUNDE PILCHER (1924) poznata je spisateljica ljubavnih romana, tiskanih u više od 30 milijuna primjeraka. Njezini romani prodaju se u više od 50 zemalja svijeta, a mnogi su njezini romani adaptirani za televizijsko prikazivanje. Rođena u Cornwallu kao Rosamunde Scott, počela je pisati već sa sedam godina, a prvu kratku priču objavila je s 18. Od 1943. do 1946. služila je u mornarici, a 1946. udaje se za ratnog heroja G. H. Pilchera (umro je 2000.), s kojim seli u Dundee u Škotskoj, gdje i danas živi. Prvi roman, pod pseudominom Jane Fraser, objavila je 1949. godine, a od 1955. objavljuje romane pod svojim pravim imenom. Isprva, prema riječima autorice, pisanje joj je bilo svojevrstan bijeg od svakodnevice, no prava je prekretnica u njezinoj karijeri bilo objavljivanje obiteljske sage The Shell Seekers, 1987., romana koji ju je svrstao među vodeće suvremene autorice u tom žanru. 2000. godine R. Pilcher prestala je objavljivati nova djela, a dvije godine kasnije stekla je titulu Officer of the Order of the British Empire. Rosamunde Pilcher ima 4 djece i 14 unučadi, a njezin sin Robin Pilcher također je pisac.

Komentari (0)

Foto