Moja sestra (2002)

MY SISTER'S KEEPER (Originalni naziv)

drama

Priča o odrastanju dviju sestara od kojih jedna ima dijagnosticiranu shizofreniju

 
Režija: Ron Lagomarsino
Scenarij: Susan Tarr, Margaret Moorman
Uloge: Kathy Bates, Elizabeth Perkins, Lynne Redgrave, Kimberly J. Brown, ...

Filmografija

Ova izvrsna drama, u kojoj je stanje shizofrenične djevojčice, a kasnije i odrasle žene, izvrsno objašnjeno i prikazano, snimljena je prema romanu Margaret Moorman.

Odmalena Christine (K. J. Brown) se ponašala pomalo neprilagođeno, ništa što bi čovjek mogao definirati, no taman toliko neobično da to njezinu majku (L. Redgrave) sramoti pred susjedima. Christinina mlađa sestra Judy (H. Hirsh) normalno je dijete. Voli svoju sestru, ali je se srami kad pred drugom djecom ima ispade i kad joj se smiju. Nakon jednog semestra provedenog u internatu majku obavještavaju da se Christini pogoršalo i da njezino stanje nije samo stvar naravi nego bolesti - Christine (K. Bates) ima shizofreniju. Provodi većinu vremena u bolnici, a kad joj je bolje, živi s majkom. Terapija litijem kao da daje najbolje rezultate, pa Christine unajmljuje vlastiti stan. Za to vrijeme Judy (E. Perkins) je u New Yorku stekla ugled vrsne umjetnice, radi u umjetničkom časopisu kao urednica i priprema izložbu slika. No, bliskiji kontakt s muškarcem koji joj se sviđa uporno odbija, znajući da ima teret svoje starije sestre...

Film je režirao također TV redatelj Ron Lagomarsino (nominiran za Emmyja za serije One Life To Live i Homefront, nagrada Udruženja pisaca za dramu Picket Fences). Dakako, film nosi K. Bates kao odrasla Christine, koja je za tu ulogu bila nominirana za nagrade Satelit i Udruženja glumaca, no izvrsna je i E. Perkins kao Judy, te osobito pokojna L. Redgrave kao majka. I dvije mlade glumice u ulozi sestara ostvarile su zapažene uloge: Kimberly J. Brown bila je nominirana za nagradu Young Artist, a Hellee Hirsh je tu nagradu i osvojila.


Komentari (0)

Foto