Volim nevolje (1994)

I LOVE TROUBLE (Originalni naziv)

komedija romantika kriminalistički

Dvoje konkurentskih novinara iz Chicaga zajedniči istražuju uzrok željezničke nesreće

 
Režija: Charles Shyer
Scenarij: Nancy Meyers, Charles Shyer
Uloge: Julia Roberts, Nick Nolte, Robert Loggia, James Rebhorn, Saul Rubinek

Filmografija

Charles Shyer (r. 1941.), redatelj ovog filma, najčešće radi na scenarijima sa svojom ženom Nancy Meyers. Njih dvoje autori su triju izvrsnih komedija koje je Shyer režirao. To su "Baby Boom" (1987), "Nevjestin otac" (1991) i "Nevjestin otac II" (1995). U ovoj romantičnoj komediji s kriminalističkim zapletom u pozadini uspješno su upotrijebili dramaturšku formulu iz američkih "ludih" komedija iz tridesetih godina: muškarac i žena koji su u početku jedno drugom antipatični zavole se nakon što silom prilika prođu "sito i rešeto".

Srednjoškolski profesor prisustvuje sprovodu svog oca, a nakon sprovoda u torbu stavi mikrofilm i revolver i krene vlakom u Chicago. Na stanici mu neki mršavi čovjek ljubazno pokaže u kojem vagonu neće biti gužve. Pred Chicagom vlak izleti iz tračnica i u vagonu u kojem je profesor bio svi ljudi poginu. Peter Brackett (N. Nolte) je glasoviti kolumnist novina Chicago Chronicle kojeg zbog sitne greške na poslu urednik Matt Greenfield (R. Loggia) pošalje da napravi malu reportažu o nesreći, iako je to zadatak ispod njegove reputacije. Na mjestu nesreće pojavi se i lijepa Sabrina Peterson (J. Roberts), novinarka konkurentskih novina Chicago Globe. Brackett, poznat i kao veliki ženskar, pokuša je šarmirati, ali je ne shvaća ozbiljno kao novinarku. Sutradan se neugodno iznenadi kad vidi da je članak koji je objavio Chicago Globe mnogo bolji nego njegov.

Vidi to i njegov urednik, a i Sabrina. Od tog trenutka njih se dvoje počnu natjecati svim dopuštenim i manje dopuštenim sredstvima u tome tko će napisati bolji članak o događaju, budući da Sabrina otkrije da se možda i nije radilo o nesreći. Netko će čak pokušati eliminirati i neželjena novinarska njuškala. A uza svu prividnu netrpeljivost, njih dvoje ne mogu pobjeći od činjenice da je Sabrina lijepa i privlačna, a Brackett ipak neodoljivo šarmantan...

Julia Roberts i Nick Nolte bili su upravo idealan izbor za ulogu žene i muškarca koji su na početku jedno drugom antipatični no zavole se silom prilika kada se moraju zajedno spašavati iz opasnih situacija.


Komentari (0)

Foto