Jimmy Dean, vrati se (1982)

Come Back To The Five And Dime, Jimmy Dean (Originalni naziv)

komedija drama

Skupina obožavateljica Jamesa Deana okuplja se na dvadesetu godišnjicu njegove smrti

 
Režija: Robert Altman
Scenarij: Ed Graczyk
Uloge: Cher, Karen Black, Sandy Dennis, Kathy Bates, Mark Patton

Filmografija

Sljedbenice Jamesa Deana sastaju se na obljetnicu njegove smrti te promišljaju o svojoj sadašnjosti i prošlosti, otkrivajući istinu iza svojih kompliciranih života. Komedija sa Cher i Kathy Bates u glavnim ulogama.

Prozvale su se Sljedbenicama Jamesa Deana. Mona, Sissy, Joanne, Stella Mae, Edna Louise i Juanita: pola tuceta žena koje čine jezgru kluba obožavateljica koji ne samo što produljuju lijepu uspomenu na poznatoga glumca nego i na ostatke vlastitih mladenačkih iluzija i neispunjenih snova. Na dvadesetu obljetnicu tragične smrti Jamesa Deana ove žene ponovno se okupljaju u Woolworthovoj trgovini mješovitom robom u prašnjavom teksaškom gradiću McCarthyju, blizu mjesta gdje je Dean snimao film "Diva" 1955. godine.

Iako fotografije i suvenire filmske zvijezde čuvaju kao svetinju, ženama pozornost s Deanove komemoracije odvlači niz zapanjujućih otkrića o njima samima. Kako se film prebacuje iz 1955. u 1975. i obratno, njih šest između sebe dijeli intenzivne osobne emocije i iskustva boreći se izmiriti svoje izgubljene snove, neispunjena očekivanja i bolne težnje s istinom o svojim sadašnjim životima.


Komentari (0)

Foto