srijeda, 03.04.2024 04:40

Ubojita povijest (2020)

Murderous History (Originalni naziv)

dokumentarni

Pratimo neke od najzloglasnijih priča u povijesti

sez.1 ep.3Pratimo jednu od najzloglasnijih priča u povijesti Chicaga kada građevinski poduzetnik H. H. Holmes iskoristi procvat grada kako bi sagradio hotel koji poslije postaje poznat kao 'hotel ubojstava'.
 

Nema otisaka prstiju? Ne možemo doći do uzoraka DNK? Psihološko profiliranje još ne postoji? Ne brinite se, "Ubojita povijest" odvodi nas u prošlost da bismo upoznali neke od najšokantnijih zločina u povijesti te vidjeli kako su ih riješili onovremeni istražitelji.

Serija vodi gledatelje kroz neke od najjezovitijih zločina iz prošlosti u raznim povijesnim gradovima, a koji su zadali glavobolje onovremenim istražiteljima i privukli veliko zanimanje javnosti. Šestodijelna je serija odabrala najzanimljivije slučajeve iz proteklih 200 godina, a u ovom ćemo vam članku pokušati dati kratak uvid u te jezovite misterije. "Ubojita povijest" istražuje šest brutalnih zločina. U 1940-im godinama, nakon otkrića ženskog tijela bez glave u Londonu, isprva se mislilo da je žrtva stradala u bombardiranju. Međutim, istraga je pokazala da je zapravo riječ o zločinu iz strasti. Pedeset godina ranije, mrtvo tijelo djeteta isplivalo je na obale rijeke Temze, što je pokrenulo istragu jezovitog slučaja: članovi tajanstvene mreže kupovali su novorođenčad od siromašnih majki, a zatim su bebe ubijali i njihova tijela bacali u rijeku. Slučaj iz Edinburgha također je uključivao prodaju ljudskih tijela, no ondje je bila riječ o truplima namijenjenim anatomskim, medicinskim i industrijskim istraživanjima. No oni koji su tijela nabavljali nisu se previše brinuli odakle tijela dolaze. Navedena ubojstva dogodila su se u vrijeme kad istražitelji uopće nisu ni znali za pojam „serijski ubojica“ – a kamoli kako ih pronaći. Međutim, prema povijesnim zapisima, serijski su ubojice oduvijek bili dijelom ljudskog društva – zapravo, neki smatraju da legende povezane s vampirima i vukodlacima potječu upravo od serijskih ubojica.

Komentari (0)

Foto