Priča o Eddieju Chapmanu (1966)

THE TRIPLE CROSS (Originalni naziv)

triler ratni

Otmjeni britanski lopov kojeg zarobe nacisti uoči 2. svj. rata postaje njemačkim špijunom

 
Režija: Terence Young
Scenarij: William Marchant, Rene Hardy, Frank Owen, ...
Uloge: Christopher Plummer, Romy Schneider, Trevor Howard, Yul Brynner, ...

Filmografija

Špijunski ratni triler "Triple Cross" uzbudljiva je priča o legendarnom dvostrukom agentu Eddieju Chapmanu, donekle zasnovana na činjenicama. Riječ je o raskošno produciranom i atraktivno režiranom filmu koji okuplja internacionalnu zvjezdanu ekipu - britanske zvijezde C. Plummera i T. Howarda, holivudsku zvijezdu Y. Brynnera i legendarnu Njemicu R. Schneider.

Velika Britanija, uoči 2. svjetskog rata. Otmjeni lopov, specijalist za obijanje brava i zavođenje predivnih žena, posve amoralni Eddie Chapman (C. Plummer) završi u zatvoru na otoku Jerseyju, baš kada kontrolu nad otokom preuzmu nacisti. Suočen s dugogodišnjom zatvorskom kaznom, neviđeno inteligentan i snalažljiv, Eddie uspije uvjeriti nacističke zapovjednike da toliko mrzi Britaniju, da će radije živjeti za Njemačku negoli umrijeti za Britaniju. Iako mu ne vjeruju do kraja, nacisti regrutiraju Chapmana u svoju prestižnu špijunsku postrojbu, dajući mu ime Franz Grauman, i on je osobno odgovoran barunu Von Grunnenu (Y. Brynner)...

Najbolje jamstvo da široka publika neće biti razočarana jest činjenica da je "Priču o Eddieju Chapmanu" režirao britanski akcijski velemajstor Terence Young, potpisnik nekih od najuspjelijih nastava serijala o Jamesu Bondu - "Doktor No", "Iz Rusije s ljubavlju" i "Thunderball". Vrijedi istaknuti da je stvarni Chapman poslužio kao "tehnički savjetnik" na filmu.


Komentari (0)

Foto