Tajna Saur-stijene (1998)

THE LAND BEFORE TIME VI: THE SECRET OF SAURUS ROCK (Originalni naziv)

animirani

Šesti dio prapovijesne sage o dogodovštinama Male Šape i njegovih prijatelja

 
Režija: Charles Grosvenor
Scenarij: John Loy, Libby Hinson
Uloge: Thomas Dekker, Kenneth Mars, Anndi McAfee, Aria Curzon, Jeff Glen Bennett...

Filmografija

Djed mladog dinosaura Male Šape svake večeri svom unuku i njegovim prijateljima priča legendu o dinosauru zvanom Samac koji je jednom davno spasio krdo biljojeda od strašnog oštrozubog dinosaura. Na mjestu Samčeve pobjede u kasnijem se potresu uzdigla Saur stijena koja i dan-danas svjedoči o hrabrosti ove hrabre životinje...

Zadivljeni pričom, Mala Šapa i prijatelji nemalo se iznenade kad uskoro u Veliku dolinu stigne Samac koji će im itekako pomoći kada se izgube Sarine nećakinje Dina i Dana, nestale u kraju u kojem žive oštrozubi...
Kako je serijal u SAD-u, ali i diljem svijeta stekao brojnu i vjernu dječju publiku, autori su se odlučili za angažmane poznatih glumaca koji su svoj glas posudili likovima u filmu. Tako je u šestom dijelu ove prapovijesne sage naslovljenom angažiran poznati hollywoodski glumac i skladatelj Kris Kristofferson (A Star Is Born, Blade) koji je u svojoj dugogodišnjoj karijeri nominiran za Oscara (Songwriter). Kristofferson je u filmu progovorio u liku legendarnog dinosaura Samca.
Kao i prethodni Grosvenorov film i ovaj je nastavak dobio Young Artist Award u kategoriji najbolje sinkronizacije pri čemu glumačku ekipu ispred mikrofona predvode Thomas Dekker (serija Školske tajne) kao Mala Šapa, te dobitnica Emmyja Nancy Cartwright (serija Simpsoni) kao Dana. I nove su pjesme u serijalu "The Legend of the Lone Dinosaur", "Bad Luck" i "On Your Own" djelo Michele Brourman i Amanda McBroom, dok je šesti nastavak, glede pouka djeci, naglasak stavio na poštivanje tradicije i stjecanje odgovornosti.
Film je sinkroniziran na hrvatski jezik. Izvorni glasovi: Thomas Dekker, Kenneth Mars, Anndi McAfee, Aria Curzon, Jeff Glen Bennett, Nancy Cartwright, Sandy Fox, John Ingle, Miriam Flynn, Danny Mann, Kris Kristofferson.

Komentari (0)

Foto