Izgubljena budućnost (2010)

THE LOST FUTURE (Originalni naziv)

avantura sf

Pleme preživjelih pokušava opstati u apokaliptičnom svijetu kojim vladaju zvijeri i virusi

 
Režija: Mikael Salomon
Scenarij: Bev Doyle, Jonas Bauer
Uloge: Sean Bean, Corey Sevier, Sam Clafin, Annabelle Wallis, Elenor Tomlinson

Filmografija

I dok je sadašnjost nesigurna, budućnost je samo san. Iako snimljen kao televizijski film, “Izgubljena budućnost”, prvenstveno zahvaljujući redatelju Mikaelu Salomonu, koji je bio nominiranom za Oscara u kategoriji specijalnih efekta za film "Backdraft“ te za najbolju fotografiju za "The Abyss“ Jamesa Camerona, izgleda kao ostvarenje sa zavidnim budžetom.

Nakon apokalipse nekolicina preživjelih nastoji opstati u svijetu u kojem su močvare i prašume zamijenile urbane sredine. U vremenu vladavine zvijeri i boleština, koje prenose nepoznati virusi, ljudski rod tek treba pronaći svoje mjesto. Pa tako u malom selu u Nacionalnom parku Grey Rock nalazi se pleme koje nastoji preživjeti sve nedaće koje su ga snašle. Savan (Corey Sevier) je najbolji lovac u plemenu, dok je Kaleb (Sam Claflin) najbolji tragač. Njih dvojica i Miru (Elenor Tomlinson) jedine su osobe koje znaju čitati i pisati u toj maloj zajednici. Kaleb je pomalo sanjar tajno zaljubljen u Savanovu djevojku Dorel (Annabelle Wallis), koju uspije spasiti od napada zvijeri i sakriti se s njom u pećini. Uskoro im se pridruže Savan te stranac imenom Amal (Sean Bean), koji poziva trojac da se pridruži njegovoj obitelji koja živi na sigurnom, okružena rijekom na drugom dijelu parka.

Izvedbama glumaca doista se ne može ništa predbaciti, u prvom redu sjajnom i poznatom Seanu Beanu, ali i nizu nešto manje znanih protagonista - Coreyu Sevieru, Samu Clafinu, Annabelle Wallis i Elenori Tomlinson.


Komentari (0)

Foto