Zahvali mi kasnije (1998)

YOU CAN THANK ME LATER (Originalni naziv)

komedija drama

Obitelj Cooperberg se ponovo okupi u bolnici zbog očeve bolesti

 
Režija: Shimon Dotan
Scenarij: Oren Safdie
Uloge: Ellen Burstyn, Amanda Plummer, Ted Levine, Mark Blum, Mary McDonnell

Filmografija

Tek su se zbog očeve bolesti ponovno okupili na istome mjestu. Shirley Cooperberg (Ellen Burstyn) i njezina odrasla djeca nakon mnogo se vremena opet nađu zajedno, ali u bolnici, dok čekaju rezultate očeve operacije...

Nadoknađujući izgubljeno vrijeme, obitelj se prisjeća prošlosti. Stariji brat Edward (Mark Blum) bahat je i naprasit, a posebno se loše odnosi prema mlađem bratu, neodlučnom Eliju (Ted Levine). Međutim, obiteljske veze čvršće su od svega, što će obitelj dobro naučiti očekujući dobre vijesti, istovremeno se bojeći loših.

Snimljen po istoimenome kazališnom komadu scenarista Orena Safdieja, "Zahvalit ćeš mi poslije“ je iznimno zahtjevan film, ali istovremeno i jako topao i zabavan. Sve je to prepoznao i organizacijski odbor cijenjenoga festivala u Montrealu, na kojem je film redatelja Shimona Dotana 1998. godine ostvario zapažen uspjeh. Prva zvijezda filma nedvojbeno je slavna Ellen Burstyn, u jednoj od najboljih uloga kasnijih faza svoje karijere, no redatelj Dotan vješto je uskladio cijeli ansambl u ovoj odličnoj humornoj drami.


Komentari (0)

Foto