Punom snagom cure: Borite se do kraja! (2009)

BRING IT ON: FIGHT TO THE FINISH (Originalni naziv)

komedija sport tinejdžerski

Još jedan nastavak iz serije filmova o navijačicama, nadmetanju i mladenačkim problemima

 
Režija: Bille Woodruff
Scenarij: Alyson Fouse, Elena Song
Uloge: Christina Milian, Holland Roden, Vanessa Born, Rachele Brooke Smith, ...

Filmografija

Kao i svi filmovi iz serije o cheerleadersicama pod zajedničkim naslovom Bring It On, i ovaj uz puno mladenačke energije, talenta, bravuroznih točaka, ljubavnih drama sa sretnim završetkom, nadmetanja i prijateljstava - daje često vrlo pronicava i duhovita opažanja o kulturološkim razlikama između bogatog i siromašnog dijela grada, između bogate i siromašne Amerike, između bijelih, crnih, žutih ili tamnoputih.

Catalina Cruz (C. Milian) siromašna je djevojka iz istočnog Los Angelesa koja se s majkom i njezinim novim mužom seli u njegovu bogatu kuću u otmjeni dio grada. Sa žaljenjem napušta bivši kvart, najbolje prijateljice Gloriju (V. Born) i Trey (G. Dennis), kao i svoju navijačku ekipu kojoj je bila na čelu. U novom domu Catalina zatiče i Sky (H. Roden), svoju vršnjakinju i kćer svog očuha. Sky je mila djevojka, skromna i ne previše popularna. Čini se da nije naslijedila ništa od dara svoje pokojne majke, koja je bila višestruka šampionka među navijačicama. Koliko je Sky srdačna i ljubazna prema Lini, toliko je ova prema njoj odbojna, no kad vidi kako se Sky i njezine prijateljice neuspješno uvježbavaju za svoj tim navijačica, odluči im pomoći...
Film je režirao Bille Woodruff, mladi autor koji je trebao doktorirati antropologiju, ali je završio na vašingtonskom BET-u (Black Entertainment Television), gdje je počeo raditi emisije s nekima od najvećih zvijezda današnjice, na primjer, sa Celine Dion, a od 2003. godine režira filmove: Honey (2003), Beauty Shop (2005), Bring It On: Fight to the Finish (2009).
Linu Cruz, siromašnu "američku Kubanku", glumi iznimno lijepa C. Milian i bez sumnje je glumica koju tek čeka prava slava. Do sada je zapažena u nizu uloga i bila u najužem izboru za mnoge glumačke nagrade, a za film Snowglobe osvojila je 2007. godine nagradu Imogen. Iako je u filmu Fight to the Finish već zrela djevojka od 28 godina, izgleda kao tinejdžerica s energijom koju ta dob nosi. Osim glumačkog, C. Milian ima neosporan plesački dar, kao i impresivan dar za salsu - koja u ovom filmu ima jednu od glavnih uloga - koja joj je prirodan način kretanja.

Komentari (3)

Foto