Stranac u kući (2000)

SONGS IN ORDINARY TIME (Originalni naziv)

drama

Samohrana majka otvara svoj dom i srce tajanstvenom prolazniku

 
Režija: Rod Holcomb
Scenarij: Mary McGarry Morris, Malcolm MacRury
Uloge: Sissy Spacek, Beau Bridges, Keir Dullea, Tom Guiry, Careena Melia

Filmografija

Mary Fermoyle (Sissy Spacek) razvedena je majka troje djece, koja 60-tih godina prošlog stoljeća živu u Vermontu. Vrijedna i radišna žena, Mary je već dugo sama, sve dok joj se život potpuno ne promijeni dolaskom tajanstvenog stranca Omara Duvalla (Beau Bridges), kojem obitelj Fermoyle otvori svoja vrata...

Zbližavajući se s prijaznim, ali i povučenim Omarom, kojega njezina djeca naprosto obožavaju, Mary shvaća kako postoji velika mogućnost da je njezin novi ljubavnik zapravo kriminalac u bijegu.

Snimljen prema romanu Mary McGarry Morris, koji je neko vrijeme bio i na listi književnoga kluba Oprah Winfrey, "Stranac u kući" je dojmljiva i kvalitetna televizijska drama o nastojanjima žene koju život nije mazio da svoju djecu izvede na pravi put, ali istovremeno i pronađe malo zaslužene sreće.

Sissy Spacek izvrsna je u svojoj ulozi, a scene zbližavanja i sukobljavanja s karakterom također odličnog Beaua Bridgesa najjače su oružje filma. Redatelj Rod Holcomb pažljivo gradi atmosferu napetosti i nepovjerenja ljudi koji su se ispočetka simpatizirali, ali je jednako vješt i u portretiranju idiličnih slika kućne svakodnevice.


Komentari (0)

Foto