Špijun koji je uništio svoje veze (1974)

The Internecine Project (Originalni naziv)

triler

Ambiciozni špijun smisli pakleni plan kako se rješiti bivših kolega

 
Režija: Ken Hughes
Scenarij: Barry Levinson, Jonathan Lynn
Uloge: James Coburn, Lee Grant, Harry Andrews, Michael Jayston

Filmografija

Bivši tajni agent Robert Elliot očekuje promaknuće u vladina savjetnika. Kako bi bio siguran da nitko neće doznati za njegovu mutnu prošlost, smisli genijalan plan da se riješi četvero svojih pomoćnika: navede ih da se međusobno poubijaju.

Slatkorječivi Robert Elliot (James Coburn) ugledan je ekonomist, ali i vođa omanjeg tima tajnih agenata u Londonu, koji, osim što rade kao plaćenici, pomažu i važnom poslovnom čovjeku E. J. Farnsworthu (Keenan Wynn) u prljavim špijunskim poslovima. Elliota i Farnswortha razljuti reportaža novinarke Jean Robertson (Lee Grant), kojoj je najveća želja prikazati ih kao pohlepne i korumpirane ljude – međutim, Jean je i zaljubljena u Roberta.

Farnsworth uspije postaviti Elliota na poziciju jednog od glavnih savjetnika predsjednika Sjedinjenih Država za ekonomiju, što bi im donijelo strahovitu moć. No u međuvremenu Elliot treba ukloniti četvero pripadnika svog obavještajnog tima kako nitko ne bi saznao za njegovo kriminalno djelovanje. S pomoću svog paklenskog uma Robert Elliot smišlja plan kako ubiti četvero svojih suradnika u jednoj noći, u različitim dijelovima Londona, u isto vrijeme – a da ne kroči nogom iz svog otmjenog stana.

Elliot uvjeravanjem ili ucjenom postigne da se njegovi vjerni suradnici međusobno poubijaju.


Komentari (1)

Foto