Lassie (1994)

Lassie (Originalni naziv)

obiteljski avantura

Lassie, prava filmska legenda, inteligentan je pas koji bezgranično voli svoju obitelj

 
Režija: Daniel Petrie
Scenarij: Eric Knight, Matthew Jacobs
Uloge: Tom Guiry, Helen Slater, Jon Tenney, Brittany Boyd, Frederic Forrest

Filmografija

Vječna priča o dječaku i njegovoj kuji Lassie, zasigurno najpoznatijem i naomiljenijem psu u povijesti, jedna je od najljepših obiteljskih priča koja se prepričava kroz generacije.

Obitelj Turner odluči započeti nov život na selu. Mala Jennifer (Brittany Boyd) i njezin stariji brat Matt (Tom Guiry) s roditeljima Lauraom (Helen Slater) i Steveom (Jon Tenney) napuštaju grad i sele se u Virginiju. Selidbu iz grada u selo najteže je prihvatio Matt, koji se osjeća izgubljeno i usamljeno u novoj okolini. No uskoro lijepa ovčarka, koja do tada nije imala vlasnika, pronađe svoj dom u obitelji Turner. Lassie postaje Mattov najbolji prijatelj s kojom dijeli najljepše trenutke djetinjstva i od koje nauči mnogo o odanosti i prijateljstvu te oni postaju neraskidivo vezani za čitav život.
Filmska verzija iz 1994. o psu koji dječaku spašava život od opasnog vuka, izvlači ga iz divljih voda te s njim proživljava mnoge druge avanture nije prva ekranizacija priče Erica Knighta, objavljene 1940. Prvo pojavljavanje popularnog romana na ekranu se pojavilo 1943., a filmska verzija koju imamo prilike gledati i u kojoj se prolavio Tom Guiry kao Matt te Howard kao Lassie, koji je i prava zvijezda filma, jedna je od najuspjelijih i najhvaljenijih.

Komentari (4)

Foto