nedjelja, 16.05.2021 14:40

Italija puna strasti (2020)

Passion Italy (Originalni naziv)

dokumentarni

Dokumentarna serija slavi sve ono po čemu je Italija poznata

sez.1 ep.5Abruzzo možda nije tako poznat kao druga turistička odredišta predstavljena u ovoj seriji. Krase ga prekrasna divljina i 23 gradića prožeta bogatom tradicijom. U Castelliju Alessandra upoznaje oca i sina, keramičare koji izrađuju predmete od majolike u tradiciji koja datira iz 16. stoljeća. Zatim stiže u Chieti, gdje traju pripreme za impresivnu uskrsnu procesiju u kojoj sudjeluje više od 100 glazbenika, zbor od 160 članova i brojni građani. Na jadranskoj obali predstavit će nam sina moreplovaca koji je izgradio "trabucco" tradicionalni ribolovni stroj po kojem je ovaj kraj poznat od 15. stoljeća. Upoznat ćemo i majstore koji kuju bakar i željezo ili klešu kamen, njegujući obiteljsku tradiciju - nadahnuti prirodom i vođeni strašću prema stvaralaštvu - ne mareći za zaradu.
 
Režija:
Scenarij:
Uloge: Alessandra Poli

Filmografija

Dokumentarna serija slavi sve ono po čemu je Italija poznata - umjetnost, arhitekturu, kazalište, kuhinju, kulturu - iz perspektive Talijanke. U šest epizoda prve sezone Alessandra Poli istražit će Siciliju, Apuliju, Umbriju, Veneto, Abruzzo i Lacij - predstavljajući gledateljima lokalne obrtnike i neotkrivena mjesta podalje od utabanih turističkih staza.

Premda je riječ o popularnim turističkim odredištima, uključujući spomenike s popisa UNESCO-ove svjetske baštine, zahvaljujući autoričinim poznanstvima, gledatelji će o svakom gradu saznati mnogo više od onoga što piše u turističkim vodičima. Njezini sugovornici - umjetnici i obrtnici - pripovijedat će o svom umijeću i nastojanju da očuvaju obiteljsku tradiciju. Najčešće govore talijanski, što dodatno pridonosi autentičnosti doživljaja. Mjesta predstavljena u svakoj epizodi međusobno su udaljena najviše sat putovanja i većina ih je dostupna zainteresiranim turistima.

Komentari (0)

Foto