Utjerivači duga (1997)

MEN WITH GUNS (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Kad uzmu paket kokaina trojica utjerivača dugova nađu se na meti mafije i policije

 
Režija: Kari Skogland
Scenarij: Lachy Hulme
Uloge: Donal Logue, Gregory Sporleder, Callum Keith Rennie, Paul Sorvino, ...

Filmografija

Večerašnji film prvi je igrani film talentirane kanadske redateljice Kari Skogland, koja se proslavila prije nekoliko godina odličnom dramom "Fifty Dead Men Walking“. "Utjerivači duga“ svoje prednosti pronalazi upravo u realnosti priče u kojoj su glavni likovi gubitnici, a čitava produkcija, za razliku od golemih holivudskih budžeta, izgleda puno skromnije i zbog toga stvarnije

Sitni kriminalci Eddie (Donal Logue) i Lucas (Gregory Sporleder) dolaze na selo kako bi za vlasnika lokalnog noćnog kluba utjerali dug, no društvo na farmi pokaže se pretvrdim orahom za njih te odlaze poniženi. Ipak, ne odustaju i vraćaju se s Mametom (Callum Keith Rennie) te uspiju uzeti veliki paket kokaina koji pripada mafijaškom bossu Horaceu Burkeu (Paul Sorvino). Uskoro se trojac nađe na meti i mafije i policije.

U malom mjestu, gdje kriminalci ne čine trust mozgova, gdje ljudi ne žive prema svojim velikim životnim planovima i snovima, a život je prizeman i bez perspektive, glavne uloge pripale su Donalu Logueu, kojeg se najbolje sjećamo iz humoristične TV serije “Pod kaznom do smrti”, Gregoryju Sporlederu, sjajnom Callumu Keithu Rennieju, kojeg se sjećamo kao Leobena iz “Battlestar Gallactice” te poznatom Paulu Sorvinu, kao mafijaškom bossu kojem je ukradena droga.
 


Komentari (0)

Foto