Nikom ni riječi (2006)

NE LE DIS A PERSONNE / TELL NO ONE (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Pedijatar koji je bio glavni osumnjičeni za ubojstvo svoje supruge otkriva da je ona živa

 
Režija: Guillaume Canet
Scenarij: Philippe Lefebvre, Guillaume Canet
Uloge: Kristin Scott Thomas, Nathalie Baye, André Dussollier, Jean Rochefort, ...

Filmografija

Pedijatru Alexandreu Becku nedostaje njegova voljena žena Margot Beck koja je brutalno ubijena prije osam godina pri čemu je on bio glavni osumnjičeni. Kada su dva mrtva tijela nađena blizu mjesta gdje su pronašli Margot policija ponovno otvara slučaj i Alex ponovno postaje sumnjivac. Misterij se povećava kad Alex primi e-mail koji prikazuje Margot stariju i živu.

Pariški pedijatar Alexandre (F. Cluzet) do danas se nije oporavio od tragedije koja mu se dogodila prije osam godina, kada je serijski ubojica ubio njegovu suprugu. Iako je Alexandre u početku bio glavni osumnjičeni, slučaj se zbog nedostatka dokaza nije razvijao, sve optužnice protiv njega ubrzo su bile zaboravljene, a cijeli slučaj je bio zanemaren. No nedavno policija otkrije na mjestu gdje je žena bila ubijena dva trupla, te se cijeli slučaj ponovno otvori. Alexandre, koji je tada bio pretučen i zaboravio kako se sve kobnoga dana odvijalo, ponovno postane osumnjičen, no opet bez dokaza. Uskoro se cijela priča još više zamrsi kada Alexandre primi nepoznatu pošiljku s adresom internetskog linka gdje se čini da je snimljena osoba njegova preživjela supruga (M-J. Croze)...

"Ne le dis a personne" vrlo je dobar, intrigantan i napet kriminalistički film; sugestivna kombinacija trilera i detektivskog filma koji donosi tešku, fincherovsku priču o zaboravljenom slučaju serijskih ubojstava žena čije posljedice ponovno izbiju na vidjelo nakon što se dogode neki slični zločini. Kroz vrlo dobro predočen slučaj, redatelj (poznati francuski glumac, redatelj i scenarist Guillaume Canet) uklopio je privatnu priču. Izvrsni glumci, sjajna glazba (poznatog francuskog glazbenika "-M-") i napete situacije velika su odlika ovoga filma.


Komentari (2)

Foto