Johan Falk (2012)

JOHAN FALK (Originalni naziv)

drama kriminalistički

Neustrašivi bivši detektiv Europola priključuje se timu koji se bori protiv organiziranog kriminala

 
Režija: Anders Nilsson, Richard Holm, Daniel Lind Lagerlöf
Scenarij: Joakim Hansson, Anders Nilsson, Niklas Rockström...
Uloge: Jakob Eklund, Joel Kinnaman, Mikael Tornving, Marie Richardson, ...

Filmografija

Ovo je posve novi tip kriminalističke serije smještene u svijet moralnih dvojbi, inspirirane istinitim događajima te prepune napetosti i neizvjesnosti.

Johan Falk (Jakob Eklund) proveo je pet godina boreći se protiv kriminala u sklopu Europola u Haagu. No sada žudi za akcijom. Ostavivši za sobom svoju djevojku i djecu, Johan se vraća u svoj rodni Göteborg gdje ga zapovjednik nove policijske postrojbe SSI-ja poziva u svoj tim. On se divi Johanovoj diplomaciji i diskreciji, kao i njegovoj odlučnosti i neustrašivosti. To su kvalitete zbog kojih je idealni pripadnik SSI-ja. Johan uskoro otkrije da njegovi kolege krivotvore dokaze, prijete kriminalcima, sudjeluju u potjerama, a da ih njihovi šefovi štite. Našao se u organizaciji čija je glavna djelatnost infiltracija u kriminalističke organizacije te će morati balansirati po tankoj liniji koja odvaja zakon od bezakonja ili jednostavno odustati.

Kada se spomene zločin, obični ljudi pomisle na ubojstva, otmice, dilanje droge i tome slično. Ali policijski profesionalci to smatraju tek redovitim poslom. Sam vrh kriminalnih organizacija mnogo je opasniji i gotovo mu se nemoguće suprotstaviti. U naizgled dobro uređenom i mirnom gradu Göteborgu u Švedskoj utemeljena je posebna jedinica pod nazivom SSI kojoj je zadatak boriti se protiv najopasnijih kriminalaca - bivših KGB-ovih agenata, KGB-ovih ubojica i njima sličnih koji su upleteni u sve aspekte međunarodnog organiziranog kriminala. Kako bi im se suprotstavio, SSI je spreman otići mnogo, mnogo dalje nego bilo koja policijska jedinica. SSI poziva Johana Falka da mu se priključi jer smatraju ga lojalnim, nepopustljivim i neustrašivim. Ali Johan Falk sada ima djevojku i djecu. Je li još onako čvrst kao što je bio? Kada sazna za tajne misije svoje jedinice koja se služi civilima ne bi li lakše prodrijela u najveće istočnoeuropske kriminalne organizacije, Johan se zapita gdje prestaje borba protiv kriminala, a počinje zaštita zločinaca.


Komentari (0)

Foto