Krv i beton (1991)

BLOOD AND CONCRETE (Originalni naziv)

komedija kriminalistički

Kradljivac automobila koji želi postati pjevač uplete se u zbrku oko ubojstva dilera droge

 
Režija: Jeffrey Reiner
Scenarij: Richard LaBrie, Jeffrey Reiner
Uloge: Billy Zane, Jennifer Beals, Darren McGavin, James Le Gros, Mark Pellegrino

Filmografija

Snimljen mnogo prije svojevrsnog lounge-Vegas revivala, za koji su bili zaslužni kako filmovi, od kojih treba istaknuti legendarne "Swingerse", tako i bendovi neo-swing usmjerenja sredinom devedesetih, film "Krv i beton" redatelja i ko-scenarista Jeffreya Reinera vrhunska je crna komedija, naslov prepun preokreta u radnji, zanimljivih likova i odličnih glumačkih izvedbi...

Umjesto da je nastavio slijediti svoj san, koliko god se dalekim i neostvarivim činio, našao se u krivo vrijeme, u krivom društvu, na krivome mjestu.

Joey Turks (Billy Zane) i nije neki vješt kradljivac automobila, iako se kreće u njihovom društvu. Naime, njegov je najveći san postati pjevač, a najveći mu je uzor neponovljivi Frank Sinatra. Međutim, Joey se nađe usred zbrke oko ubojstva velikog dilera droge, koji je na tržište planirao izbaciti novu drogu koja će korisnicima osnažiti libido. Na Joeyevom je tragu detektiv Hank Dick (Darren McGavin), a bjegunac se spetlja i s prelijepom, ali neurotičnom Monom (Jennifer Beals).

Najbolju ulogu odigrao je glavni junak Billy Zane, ali ne smijemo zanemariti ni Jennifer Beals, ni Darrena McGavina u sjajnoj ulozi iskusnog detektiva.


Komentari (0)

Foto