U ljubavi i ratu (2001)

IN LOVE AND WAR (Originalni naziv)

drama romantika biografski

Autobiografska priča E. Newbyja nastala prema njegovom ratnom dnevniku u zarobljeništvu

 
Režija: John Kent Harrison
Scenarij: John Mortimer, Eric Newby
Uloge: Callum Blue, Barbora Bobulova, Roberto Nobile, Madlena Nedfeva, ...

Filmografija

Godine 2001., kad je snimljen ovaj film, Wanda i Eric proslavili su 55. godišnjicu braka. Autobiografski roman In Love and War in the Apennines, Newby je napisao prema svom ratnom dnevniku iz vremena zarobljeništva.

Godina je 1943. Italijom vladaju Mussolinijevi crnokošuljaši. Wanda (B. Bobulova) i njezini roditelji, po uvjerenju antifašisti, drže se po strani od fašističke vlasti koliko je to moguće. U mjestu je i skupina engleskih zarobljenika. Na vijest da stižu Nijemci talijanski pukovnik naredi da se zarobljenici puste. Neki su krenuli prema Švicarskoj, a mladi Eric Newby (C. Blue) morao je ostati zbog ozljede. Ubrzo se upozna s Wandom, a njezin mu otac (R. Nobile) s liječnikom (O. Rotundo) organizira smještaj u bolnici koju vode časne sestre. Wanda ga svakodnevno obilazi i podučava talijanskom, kako bi lakše pobjegao kad ozdravi. Zaljubljuju se, svjesni da njihova ljubav možda nema budućnosti. Uskoro za Erica prestaje biti sigurno u mjestu, šalju ga dalje, u planinu. Za to vrijeme u gradu počinju uhićenja, a uhićeni su, među ostalim, Wandin otac i liječnik...

Ovaj vrlo lijep, romantičan ljubavni film, polaganog tempa, režirao je John Kent Harrison (You Know My Name, The Sound and the Silence, Bear Named Winnie), a uz poznatu slovačko-talijansku glumicu Barboru Bobulovu (La spettatrice, Cuore sacro) izvrstan je u glavnoj muškoj ulozi mladi britanski glumac Callum Blue, kojemu je ovo, nakon niza uspjelih uloga u serijama, bila prva filmska uloga. Donijela mu je nove angažmane, pa je 2004. godine glumio uz Anne Hathaway u filmu Princezini dnevnici 2.


Komentari (0)

Foto