Krvavi poker (1968)

Five Card Stud (Originalni naziv)

vestern

Netko je u lovu na skupinu kauboja odgovornih za smrt mladog kockara

 
Režija: Henry Hathaway
Scenarij: Marguerite Roberts
Uloge: Dean Martin, Robert Mitchum, Inger Stevens, Roddy McDowall, Katherine Justice

Filmografija

"Krvavi poker" holivudskog klasika Henryja Hathawaya izuzetno je zanimljiva i uspjela kombinacija vesterna i kriminalističkog filma. Ništa čudno znamo li da je Hathaway bio velemajstor obaju žanrova, potpisavši kriminalističke klasike 'Poljubac smrti' i 'Kuća u 92. ulici' te legendarne vesterne kao što su 'Sinovi Katie Elder' i 'Čovjek zvan hrabrost'.

Tijekom partije pokera u gradiću Rinconu igrači otkriju varalicu i odluče mu sami presuditi. Tamnoputi George (Y. Kotto) obavijesti kartaša koji je ranije napustio igru, Vana Morgana (De. Martin), da ostali spremaju linč. Morgan ih pokuša zaustaviti no oni ga onesvijeste i objese nesretnog varalicu. Nakon toga Morgan napušta grad, oprostivši se s djevojkom Norom (K. Justice) i njezinim pokvarenim bratom Nickom (R. McDowall), jednim od odgovornih za linč.

Dok Morgan kocka u drugim gradovima, u Rincom stiže karizmatični propovjednik Jonathan Rudd (R. Mitchum), pokušavajući uvjeriti grešne kauboje da nedjeljom dolaze na misu. Istodobno, netko započne ubijati kartaše odgovorne za linč, zbog čega se Nick vraća u grad...


Komentari (2)

Foto