Prometej (2012)

Prometheus (Originalni naziv)

akcija horror sf

Skupina svemirskih istraživača otkriva ostatke drevne civilizacije

 
Režija: Ridley Scott
Scenarij: Damon Lindelof, Jon Spaihts
Uloge: Noomi Rapace, Logan Marshall-Green, Michael Fassbender, Idris Elba

Filmografija

Ridley Scott, redatelj SF hitova "Alien" i "Blade Runner", vraća se žanru koji ga je proslavio. Nastao prema scenariju Damona Lindelofa i Jona Spaihtsa "Prometheus" nam otkriva priču o tajanstvenoj svemirskoj rasi koja je na neki način povezana sa razvojem ljudske vrste.

Tim istraživača otkrivaju trag o podrijetlu ljudske vrste koji ih odvodi na napeto putovanje u tamne dijelove Svemira gdje će se upustiti u zastrašujuću bitku o kojoj ovisi opstanak čovječanstva. Ekspediciju vode dva briljantna mlada znanstvenika, Shaw (Noomi Rapace) i Holloway (Logan Marshall-Green) sa suprotnim motivima. Shaw je vjernica: želi upoznati te "bogove” kako bi se približila svojim tradicionalnim vjerskim pogledima, dok Holloway želi razotkriti tu vrstu duhovnosti.
U svojem radu kao arheolozi otkrili su tragove na špiljskim piktogramima iz starih civilizacija diljem svijeta, pri čemu svi ukazuju na isto mjesto u dalekom svemiru, i uvjerili su korporaciju Weyland Industries da financira misiju. Nitko od znanstvenika nije bio pripremljen za nezamislive terore na koje će naići.

Komentari (41)

Foto