Plavuša (1997)

The Real Blonde (Originalni naziv)

komedija drama romantika

Satiričan osvrt na newyorški svijet mode i glume

 
Režija: Tom DiCillo
Scenarij: Tom DiCillo
Uloge: Matthew Modine, Catherine Keener, Daryl Hannah, Elizabeth Berkley, ...

Filmografija

Plavuša je vrlo solidan američki film; kombinacija ironične komedije i ozbiljne drame iz privlačnog miljea newyorškog svijeta mode i show-businessa. Raskrinkavajući lažno blještavilo i ispraznost tog svijeta, ismijavajući svu njegovu beskrupuloznost i trku za slavom, redatelj i scenarist komedija Tom DiCillo uspio je stvoriti vrlo zabavno djelo.

Joe (M. Modine) i Mary (C. Kecner) mladi su Newyorčani koji već šest godina žive zajedno na Manhattanu. Joe je glumac, no usprkos velikim ambicijama, ima već trideset i pet godina a nema ni veće uloge niti agenta. Stoga je prisiljen raditi u restoranu kao konobar. Mary radi kao vizažistica u modnoj kući čiji je vlasnik slavi fotograf Blair (M. Thomas). Kako ona zarađuje više od Joea, prisiljena ih je oboje izvlačiti plaćanjem računa. Napokon, Joe preko jedne dosta uspješne agentice uspije dobiti malu ulogu u Madonninom spotu, što mu ulije nadu da bi mogao upoznati slavnu zvijezdu kojoj se odavno divi.

No, i tu će se razočarati: ne samo da djevojka s kojom snima nije prava Madonna, već njezina dvojnica - slatka starleta Tina (E. Berkley), a i ta uloga je vrlo sitna. Istodobno, njegov prijatelj Bob (M. Caulfield), također konobar u Joeovom restoranu, neočekivano dobije veću ulogu u popularnoj televizijskoj sapunici...


Komentari (0)

Foto