četvrtak, 28.03.2024 15:28

Konjima do Crnog mora (2020)

Konjima do Crnog mora (Originalni naziv)

dokumentarni

Od Zagreba do Crnog mora ima 1300km: avionom 2 sata, autom 2 dana, konjem 2 mjeseca!

sez.1 ep.4Nakon fizički i psihički najzahtjevnijeg dijela putovanja, Dušan Bućan i Boris Veličan približavaju se svom krajnjem cilju - Crnom moru. Sljedeća postaja je grad na istoku Rumunjske - Braila. Grad je to koji od devedesetih ubrzano gubi stanovništvo. Ipak, Dušan i Boris uspijevaju pronaći skupinu mladih s kojima provode ostatak dana. No, glavna atrakcija su Zeka i Divna. Na putu zastaju i pomažu rumunjskom seljaku. Kao zahvalu, seljak Borisu daje zaštitu protiv uroka za Divnu. Hoće li ih sreća pratiti do kraja njihova puta? Manje od 100 kilometara dijeli naše junake do konačnog cilja. U razgovoru s ribarom Lorenzom i njegovim bratom saznaju kako neće tako lako doći do svog cilja. Hoće li nastaviti put ili će morati odustati pred samim ciljem? Snimatelj bespilotnom letjelicom: Tino Mrvelj Skladatelj glazbene teme za špicu: Dubravko Robić Stručni suradnik: Hermengildo Gall
 
Režija: Tonći Gaćina
Scenarij: Ivana Vuković
Uloge:

Filmografija

Nekad se na konjima trgovalo, putovalo, ratovalo, osvajala su se i rušila carstva, a danas to je pustolovina, u koju će se upustiti dvojica pustolova i prijatelja - Dušan Bućan i Boris Veličan. Cilj njihove pustolovine je stići do Crnog mora na leđima životinjskih suputnica Zeke i Divne. No, postoji jedan problem - Boris ne zna jahati.

Avantura života na leđima kobila samo što nije počela. Nekoliko tjedana prije puta Boris užurbano uči jahati. U pomoć mu je priskočila kći Marla, koja iza sebe ima dugogodišnje jahačko iskustvo. Iako svoje jahačko iskustvo veže uz dugogodišnjeg suputnika Samsona, u ovoj avanturi morat će se priviknuti na kobilu Zeku. Sve je spremno za put. Ili barem tako Boris i Dušan misle. Plan puta? Pratiti tok rijeke Save! Prvo iskušenje na njihovom putu dolazi u obliku oluje. Svoje skrovište pronalaze u Državnoj ergeli Đakovo. Dušan ispunjava svoj san - okuša se u jahanju dresiranog lipicanca.

Komentari (0)

Foto