ponedjeljak, 01.04.2024 13:40

Porodica (2021)

Porodica (Originalni naziv)

drama

Ovo je priča o početku kraja jedne obitelji, jedne zemlje i jedne epohe

sez.1 ep.2Razmere v vili Mir začnejo uhajati izpod nadzora. Vlada s premierjem Đinđićem na čelu se odloči v zgradbo poslati pripadnike posebne enote, ki jo vodi Milorad Ulemek Legija, da aretirajo nekdanjega predsednika Slobodana Miloševića. Napetost narašča, vendar akcija ne poteka po načrtih in jo morajo zaradi močnega odpora zaustaviti. Mladi politik Čedomir Jovanović se odpravi v vilo, da bi se z Miloševićem pogovoril o pogojih njegove predaje.
 
Režija: Bojan Vuletić
Scenarij: Bojan Vuletić
Uloge: Boris Isaković, Mirjana Karanović, Tijana Marković, Uliks Fehmiu, ...

Filmografija

Mini serija koja prati posljednjih 48 sati zajedničkog života obitelji bivšeg srpskog i jugoslovenskog predsjednika Slobodana Miloševića, na slobodi. Serija je uzdrmala regiju, ne toliko zbog političke pozadine, koliko zbog najave tužbi članova obitelji i rasprave o tome je li prijelomna situacija prikazana vjerodostojno.

Pod opsadom policije, novinara i prosvjednika, zatočeni u vili na Dedinju, bez ikakve kontrole nad situacijom, nepredvidljive ljudske reakcije počinju izlaziti na površinu, a borba na život i smrt postaje jedini cilj. I kao što je njihova obitelj, tijekom desetljeća svoje vladavine, utjecala na sve, i u posljednjim trenucima ona je u centru pažnje čitavog svijeta. Hapšenje Miloševića i posljednji sati u vili "Mir" događaj je koji je prevazišao srpsku političku i društvenu javnost, i ticao se svih zemalja EX YU. S druge strane ova serija zanemaruje politiku i bavi se ljudskim sudbinama četvoročlane obitelji, koji nikada nisu vjerovali da se ovako nešto može dogoditi te reagiraju nepredvidljivo, instiktvno i iskonski.
Ovo je priča o početku kraja jedne obitelji, jedne zemlje i jedne epohe. Posljednji zajednički trenuci koje će ova obitelj doživjeti na slobodi i trenutak opsade njihove kuće predstavljaju metaforu ne samo njih samih već i cijele zemlje i naroda.
Slobodana Miloševića igra Boris Isaković, Mirjanu Marković Mirjana Karanović, Mariju Milošević, Tijana Marković, Zorana Đinđića Uliks Fejmiu, Vojislava Koštunicu Svetozar Cvetković, a Čedomira Jovanovića Milan Marić.

Komentari (0)

Foto