Porodica (2021)

Porodica (Originalni naziv)

drama

Ovo je priča o početku kraja jedne obitelji, jedne zemlje i jedne epohe

 
Režija: Bojan Vuletić
Scenarij: Bojan Vuletić
Uloge: Boris Isaković, Mirjana Karanović, Tijana Marković, Uliks Fehmiu, ...

Filmografija

Mini serija koja prati posljednjih 48 sati zajedničkog života obitelji bivšeg srpskog i jugoslovenskog predsjednika Slobodana Miloševića, na slobodi. Serija je uzdrmala regiju, ne toliko zbog političke pozadine, koliko zbog najave tužbi članova obitelji i rasprave o tome je li prijelomna situacija prikazana vjerodostojno.

Pod opsadom policije, novinara i prosvjednika, zatočeni u vili na Dedinju, bez ikakve kontrole nad situacijom, nepredvidljive ljudske reakcije počinju izlaziti na površinu, a borba na život i smrt postaje jedini cilj. I kao što je njihova obitelj, tijekom desetljeća svoje vladavine, utjecala na sve, i u posljednjim trenucima ona je u centru pažnje čitavog svijeta. Hapšenje Miloševića i posljednji sati u vili "Mir" događaj je koji je prevazišao srpsku političku i društvenu javnost, i ticao se svih zemalja EX YU. S druge strane ova serija zanemaruje politiku i bavi se ljudskim sudbinama četvoročlane obitelji, koji nikada nisu vjerovali da se ovako nešto može dogoditi te reagiraju nepredvidljivo, instiktvno i iskonski.
Ovo je priča o početku kraja jedne obitelji, jedne zemlje i jedne epohe. Posljednji zajednički trenuci koje će ova obitelj doživjeti na slobodi i trenutak opsade njihove kuće predstavljaju metaforu ne samo njih samih već i cijele zemlje i naroda.
Slobodana Miloševića igra Boris Isaković, Mirjanu Marković Mirjana Karanović, Mariju Milošević, Tijana Marković, Zorana Đinđića Uliks Fejmiu, Vojislava Koštunicu Svetozar Cvetković, a Čedomira Jovanovića Milan Marić.

Komentari (0)

Foto