Uzmi me cijeloga (1984)

ALL OF ME (Originalni naziv)

komedija romantika fantastika

Sredovječnog usamljenog odvjetnika djelomično zaposjedne duh njegove bivše klijentice

 
Režija: Carl Reiner
Scenarij: Edwin Davis, Henry Olek
Uloge: Steve Martin, Lily Tomlin, Victoria Tennant, Madolyn Smith Osborne, ...

Filmografija

Zabavna komedija o samcu na pragu 40-ih koji je nezadovoljan svojim poslom, a i životom, no dođe u nemoguću situaciju kada ga zaposjedne duh njegove bivše klijentice.

Nepokretna bogatašica Edwina (L. Tomlin) broji posljednje sate života. Kako bi joj bila ispunjena posljednja želja, pozove odvjetnika Rogera (S. Martin), svoje najbliže, te gurua koji će omogućiti njezinoj duši da se preseli u mlado tijelo njezine štićenice Terry koja će potom naslijediti svo bogatstvo. Kada Roger čuje za takav naum, posvađa se s bogatašicom koja ne odustaje od zamisli da će još jednom živjeti ovaj život, ali u mladom, pokretnom tijelu. No za vrijeme seanse Edwinin duh uđe u odvjetnika Rogera te preuzme njegovu desnu stranu dok lijeva ostane Rogerova. I inače ne baš sređen, Roger sada postane "podvojen", njegovo tijelo sluša dvije zapovijedi, njegovu i Edwininu...

U glavnim ulogama imamo prilike gledati jednog od najpopularnijih komičara današnjice, Stevea Martina u ulozi odvjetnika Rogera te također vrsnu komičarku, Lily Tomlin u ulozi bogatašice. Film je režirao Carl Reiner, svestrani kazališno-filmski stvaratelj (glumac, redatelj, producent, scenarist...), dobitnik 9 Emmyja i jednog Grammyja, a "Uzmi me cijelog" je četvrti film koji je radio u suradnji sa Steveom Martinom. Interesantnu ulogu gurua koji izgovara nerazumljive riječi odigrao je glasoviti epizodist Richard Libertini.


Komentari (0)

Foto