Još četiri godine (2010)

Four More Years (Originalni naziv)

komedija drama

Ugledni švedski političar zaljubi se u muškarca

 
Režija: Tova Magnusson-Norling
Scenarij: Wilhelm Behrman
Uloge: Björn Kjellman, Eric Ericson, Tova Magnusson-Norling, Sten Ljunggren

Filmografija

Kada se David, lider političke stranke, iznenada zaljubi, problem mu ne predstavlja što je već oženjen ili što se zaljubio u pripadnika istog spola... nego što je muškarac u kojeg se zaljubio jedina osoba na svijetu koju ne može voljeti...

Godinama je David Holst bio glavni favorit za mjesto idućeg švedskog premijera. Međutim, nakon iznenađujućeg preokreta na biralištima preostaje mu da još četiri godine razmišlja o tome sa strane. Potišten, vuče se s jednog dosadnog i besmislenog političkog sastanka do drugog. No, njegov će se život ubrzo promijeniti. David, koji je godinama u braku, zaljubit će se, i to potpuno neočekivano, u muškarca. Martin je šarmantan, vedar i zabavan ministar vanjskih poslova u premijerovoj vladi.

Ne samo što se David mora snaći s novopronađenom seksualnošću nego se mora suočiti i s političkim podjelama. Pitanja je napretek: treba li odustati od svoje karijere, uništiti si brak, napustiti suradnike, šokirati svoje religiozne roditelje, a sve zbog socijaldemokrata koji je imao više kratkih avantura nego David glasova?

Pod pritiskom pronalaženja odgovora na sva ova pitanja, David okrene leđa Martinu. A kad uvidi da je napravio najveću pogrešku svog života, gotovo je prekasno.


Komentari (0)

Foto