Trgovci (1994)

Clerks (Originalni naziv)

komedija

Prikaz jednog dana u životu dvojice ležernih i neopterećenih trgovaca

 
Režija: Kevin Smith
Scenarij: Kevin Smith
Uloge: Brian O'Halloran, Jeff Anderson, Marilyn Ghigliotti, Lisa Spoonhauer, ...

Filmografija

Američka komedija "Trgovci" snimljena prema scenariju i u režiji Kevina Smitha, koji se također u filmu pojavljuje u ulozi Silent Boba, trgovca marihuanom.Glavne uloge tumače Brian O'Halloran kao Dante i Jeff Anderson kao Randal. Film na humorističan način sa puno crnog humora prikazuje jedan dan u životu dvojice trgovaca i njihovih poznanika.

Dante je trgovac koji radi u lokalnoj samoposluzi u New Jerseyju. Iako jednog dana nije trebalo raditi, šef ga moli da zamjeni kolegu koji je opravdano odsutan. Nezadovoljan što mora raditi, ipak, dolazi na posao, ali mu se cijeli dan po glavi vrzma misao da danas nije trebao biti na radnom mjestu. Iako Randal radi u susjednom video-klubu, gotovo čitav dan provodi kod Dantea.



Kako bi im što prije prošlo vrijeme, razgovaraju o filmovima iz Ratova zvjezda. Danteova djevojka Veronica, također ga često obilazi i uvjerava kako bi trebao napustiti neambiciozan posao i upisati koledž. Kako se bliži kraj radnog vremena, Dante i Randal upadaju u sve luđe životne situacije, pune nezamislivih situacija u realnom životu, praćene nezaobilaznim crnim humorom Kevina Smitha.


Komentari (2)

Foto