Bili smo Mulvaneyi (2002)

WE WERE THE MULVANEYS (Originalni naziv)

drama

Emocionalna priča o idealnoj obitelji kojoj će se pogođena tragedijom početi raspadati

 
Režija: Peter Werner
Scenarij: Joyce Eliason, Joyce Carol Oates
Uloge: Beau Bridges, Blythe Danner, Tammy Blanchard, Tom Guiry, Jacob Pitts, ...

Filmografija

Film baziran na istoimenom romanu je emotivna priča o jednoj obitelji i njenom putu kroz tragediju, sukobe...

Corinne (B. Danner) i Michael Mulvaney (B. Bridges) imaju četvero djece: Mikeyja (M. Famiglietti), Patricka (J. Pitts), Marianne (T. Blanchard) i Judda (T. Guiry). Priču o Mulvaneyjima pripovijeda najmlađi, Judd. Otac i majka zaljubili su se na prvi pogled, o čemu često pričaju, i jednako se vole kao i na početku. Marianne, jedino žensko dijete, obožava oca i divi mu se, smatra ga zabavnim, pametnim, savršenim ocem. On je krovopokrivač i voli svoj posao. Corinne kupuje i prodaje antikvitete, ali kako kupuje samo predmete koji joj se svide, više ih ne želi prodati, pa njezin posao i nije unosan. Patrick je genij matematičar, Mikey pomaže ocu u poslu. Marianne je lijepa djevojka i kad se odjene za maturalni ples, otac ne može zatomiti ponos. Na ples je vodi njezin udvarač Austin, no onaj tko se njoj sviđa je popularni dečko iz škole, Zachary. Zato je sretna kad je Zachary pozove na ples i preuzme od zbunjenog Austina. I umjesto da se vrati kući s Austinom, Marianne ostane sa Zacharyjem. On joj se udvara i nutka je pićem, a kad joj već postane mučno od alkohola, siluje je u autu.
Kad obitelj primijeti da se ponaša čudno i da je utučena, priznaje im što se dogodilo. Od tog trenutka, sve se mijenja. Nitko i ne sluti da će taj događaj razoriti Mulvaneyeve...
Ova izvrsna, dirljiva i potresna obiteljska drama snimljena je prema bestseleru Joyce Carol Oates, poznate američke spisateljice, autorice niza romana i kratkih priča, koji su bili predlošci za filmske i televizijske scenarije. Od 2002. godine upisana je u New Jersey Hall of Fame zabog doprinosa u književnosti. Film je bio nominiran za tri Emmyja: za glavnu mušku i žensku ulogu, B. Bridges i B. Danner, te za glazbu Patricka Williamsa. Osvojio je nagradu Eddie za montažu.

Komentari (3)

Foto