Skandal u Nairobiju (1984)

NAIROBI AFFAIR (Originalni naziv)

drama avantura ljubavni

Napeta priča o ljubavnom trokutu i suparništvu radnjom smještena u Keniju

 
Režija: Marvin J. Chomsky
Scenarij: David Epstein
Uloge: Charlton Heston, John Savage, Maud Adams, John Rhys-Davies

Filmografija

Uz uzbudljivu ljubavnu priču i napetu akciju, film je iznimno vizualno atraktivan i raskošan, osobito u prizorima lova kroz kenijska prostranstva, te u scenama s narodom Massaja.

Rick Cahill (J. Savage) radi za kenijsku vladu - hvata krivolovce koji ubijaju slonove radi bjelokosti. Njegov otac, Lee Cahill (C. Heston), nekad i sam slavni lovac, sada radi kao vodič safarija. Otac i sin nisu u dobrim odnosima još otkako je Lee napustio Rickovu majku. Razlog za suparnički odnos leži, uza sve ostalo, i u lijepoj Anne Malone (M. Adams), Rickovoj bivšoj, a Leejevoj sadašnjoj djevojci. Iako je Rick upozorava da će patiti uz Leeja, Anna ne želi slušati upozorenja, jer je nijedan muškarac, pa ni Rick, nije volio kao što je voli Lee...

Film je režirao Marvin J. Chomsky (Korijeni, Anastasia), redatelj koji je osvojio čak četiri Primetime Emmyja, za TV filmove i serije Inside the Third Reich, Holocaust, Attica, Petar Veliki. Sam je za sebe u šali rekao da je dobio nagrade za filmove o povijesnim događajima koji se nikad nisu smjeli dogoditi.


Komentari (0)

Foto