20,000 milja pod morem (1997)

CRAYOLA: 20,000 LEAGUES UNDER THE SEA (Originalni naziv)

dječji obiteljski avantura

Adaptacija priče "20.000 milja pod morem" J. Vernea namijenjena najmlađima

 
Režija: Michael Kruzan
Scenarij: Jules Verne, Dan Zettel
Uloge: Adam Wylie, Olivia Hack, Justin Jon Ross, Phillip Van Dyke, Molly Orr

Filmografija

Roman 20.000 milja pod morem doživio je dvadesetak različitih ekranizacija, a jedna od njih dio je projekta Crayola Kids Adventures, filmova za djecu prema slavnim pričama, poput Gulliverovih putovanja, Trojanskog konja i drugih. Filmovi te serije idealni su za prvi susret djeteta s poznatim pričama svjetske književne baštine. Sve uloge u filmu glume djeca.

Jedan brod doživi brodolom u susretu s nepoznatom nemani golemih dimenzija. Kad već misle da su im minute odbrojane, djeca s broda nađu se u utrobi nekog neobičnog plovila koje ima još neobičnijeg kapetana: on se zove Nemo (A. Wylie), a plovilo je podmornica Nautilus. Kad čuju da se nalaze tri tisuće milja pod morem, djeca premru od straha, no čudnovati kapetan otkriva im da je to tek plićak u odnosu na ono koliko duboko Nautilus može zaroniti. Pustolovina se nastavlja upoznavanjem morskog svijeta koji, kako kaže kapetan Nemo, malo ljudi ima prigodu upoznati...
Jules Verne (1828-1905) bio je pisac čiju su maštu zaokupljala znanstvena otkrića, pa je junake svojih romana ispalio na Mjesec, odveo pod more, u polarnu pustinju i u središte Zemlje, te ih natjerao da cijelu zemaljsku kuglu obiđu za samo 80 dana. Što je najzanimljivije, on sam vjerovao je da će se njegovi fantastični izumi i svjetovi jednog dana ostvariti. Napisao je trinaest romana, a među najpoznatijima su 20.000 milja pod morem, Put u središte Zemlje i Put oko svijeta za 80 dana. Gotovo da nema čovjeka koji nije čuo za slavnog kapetana Nema ili za Phileasa Fogga.

Komentari (0)

Foto