Prva žrtva (1999)

AFTER ALICE/EYE OF THE KILLER (Originalni naziv)

triler drama kriminalistički

Detektiv svoje nadnaravne sposobnosti upotrebljava kako bi spriječio ubojstva

 
Režija: Paul Marcus
Scenarij: Jeff Miller
Uloge: Kiefer Sutherland, Henry Czerny, Polly Walker, Gary Hudson, Ronn Sarosiak

Filmografija

Triler "Prva žrtva" redatelja Paula Marcusa ipak zaslužuje pohvalu i pažnju, najprije zbog svoje precizno razrađene radnje, zatim zbog odlično pogođene atmosfere nepovjerenja i ludila u koje glavni lik misli da upada, te naposljetku i jako dobre glavne glumačke role slavnoga Kiefera Sutherlanda.

I ubojica i istražitelj na umu imaju isto – ubojstvo, samo što će Kiefer Sutherland svoje nadnaravne sposobnosti upotrijebiti kako bi ga spriječio.Iskusan detektiv s mnoštvom riješenih slučajeva i susreta s neopisivim gadostima iza sebe, Mickey Hayden (Kiefer Sutherland) je policijski istražitelj koji se sve više prepušta alkoholu, kako bi se uspio opustiti nakon napornog dana.

Nakon slučajnog pada s visine, Hayden počinje doživljavati nepovezane, halucinantne vizije čim dodirne predmete povezane s pojedinim zločinima. Iako Mickey sve to želi što prije zanemariti, to mu ne polazi za rukom jer ga počinje opsjedati Harvey Hatter (Henry Czerny), profesor parapsiholoških istraživanja koji tvrdi kako je pad na neki način pokrenuo Mickeyeve potisnute nadrealne sposobnosti.

Kada postane izgledno kako je nikad uhvaćeni serijski ubojica ponovno postao aktivan, Hayden će svoje sumnje morati ostaviti po strani i napraviti sve kako bi ga uhvatio.


Komentari (0)

Foto