Parkiran (2010)

Parked (Originalni naziv)

drama

Katkad vam netko od koga to najmanje očekujete može pokazati put kući

 
Režija: Darragh Byrne
Scenarij: Ciaran Creagh
Uloge: Colm Meaney, Colin Morgan, Milka Ahlroth, Michael McElhatton

Filmografija

Fred nema gdje živjeti osim u svom autu. Pokraj njega parkira mladi narkoman Cathal te mu razvedri samotni život. Na Cathalov nagovor Fred se upozna s Jules. Troje autsajdera nađu se na putu koji će im promijeniti živote. "Parkiran" je dirljiv, poticajan film o prijateljstvu, povjerenju i potrebi da se osjećamo kao kod kuće.

Fred Daly živi mirnim, usamljeničkim životom u svom autu. No, stvari se mijenjaju kad se u malom žutom autu doveze Cathal i postane njegovim susjedom. 21-godišnji uživatelj droga s pozitivnim pogledom na život, Cathal je odlučan pomoći Fredu u sređivanju njegova života. I u tome uspijeva. Pod utjecajem Cathalove zarazne energije Fred pretvara svoj auto u pravi dom, pobjeđuje sustav socijalne skrbi i sprijateljuje se s Jules, privlačnom profesoricom glazbe koja živi u susjedstvu.

Međutim, Fred je preponosan priznati Jules gdje živi, dok je Cathalov život u opasnosti zbog njegove sve veće sklonosti drogama. Dok se međusobno zbližavaju, međusobni utjecaj ovo troje autsajdera promijenit će njihove živote.


Komentari (0)

Foto