Ludorije Dicka i Jane (1977)

Fun With Dick And Jane (1977) (Originalni naziv)

komedija

Kako bi vratili dugove mladi par baca se u kriminalne vode

 
Režija: Ted Kotcheff
Scenarij: David Giler, Jerry Belson
Uloge: Jane Fonda, George Segal, Ed McMahon, Hank Garcia

Filmografija

Dick i Jane živahan su mladi par čiji se svijet sruši kad Dick dobije otkaz na poslu te se nađe u nedovršenom bazenu sa 72 000 dolara duga. Kako bi umanjili učinak krize u kojoj su se našli, počnu se baviti oružanim pljačkama.

Dick Harper (George Segal) i njegova supruga Jane (Jane Fonda) imaju jedanaestogodišnjeg sina Billyja, psa Spota, lijepu kuću u predgrađu i poštanski sandučić pretrpan računima. Kada Dickov šef Charlie (Ed McMahon) otpusti Dicka s njegova posla inženjera aeronautike, cijela obitelj mora se žrtvovati. Jane se bezuspješno pokušava zaposliti. Dick bezuspješno pokušava dobiti naknadu za nezaposlene.

Kako njihovi vjerovnici postaju sve zahtjevniji, Dick i Jane se nađu na pravom mjestu – u zajmodavnom uredu – u pravo vrijeme – tijekom pljačke. Dick i Jane čvrsto odluče da im se isplati krenuti putem zločina, te kao par modernih Robin Hoodova koji kradu od nezasluženo bogatih, a daju siromašnima (sebi samima), svaki dan ispunjavaju pustolovinom i zabavom – barem dok ih ne uhvate.


Komentari (0)

Foto